Izvor:nova.rs

Njemačka vlada upozorila: Telegram može biti ugašen u toj zemlji

Ministarka unutrašnjih poslova Njemačke, Nensi Fezer kaže da nije isključeno da će vlada ove zemlje zabraniti Telegram ukoliko mreža nastavi da bude popularna među desničarskim grupama, kao i među ljudima koji se protive mjerama vezanim za pandemiju korona virusa i time krše njemački zakon.

Ona je dodala da Njemačka sa svojim partnerima u Evropskoj uniji razgovara o tome kako da reguliše Telegram.

Aplikacija za razmjenu poruka bilježi rast u toj zemlji jer omogućava jedan od najlakših načina za korišćenje enkriptovane razmjene poruka. Te karakteristike koliko su dobre, pokazale su se i lošim jer su omogućile kriminalcima i drugim grupama da organizuju aktivnosti van vidokruga organa za sprovođenje zakona.

U Njemačkoj se ova platforma smatra izvorom teorija zavjere i govorom mržnje. To je posebno postalo očito tokom pandemije korona virusa. Ova je takođe glavna platforma za okupljanje ljudi koji su protiv mjera u toj zemlji.

Njemačka nije jedina koja traži kontrolu nad Telegramom. Zabrane i propisi postoje i u drugim zemljama, poput Rusije, Indije i Kine. Vlade tih zemalja često ukazuju na kriminalne sadržaje koji se šire na platformi kako bi opravdale ove zabrane.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ahmetović: U Bundestagu sam tražio ubrzanje procesa za Crnu...

On se u svom nedavnom govoru u Bundestagu založio upravo za brži napredak zemalja Zapadnog Balkana na...

Sjutra pretežno sunčano, do 39 stepeni

Poslijepodne i u večernjim satima, u kontinentalnim oblastima promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu pljuskove i grmljavinu,...

Popović: Najvažnije je da budemo kompletne i da rastemo...

Naše djevojke igraće u grupi B elitnog takmičenja sa Đerom, Mecom, Rapidom iz Bukurešta, Storhamarom, Esbjergom, Kastamonuom...

Od početka agresije na Ukrajinu 77 ruskih aviona zadržano...

On je rekao da je Rusija uspjela da vrati jedan avion i da se bori za svaku...

Njemačka Vlada želi da omogući svojim građanima da jednom...

Od sredine 2023. trebalo bi svim građanima od 14 godina da bude omogućeno da promijene pol i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare