Izvor:nova.rs

Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sjutra novi svjedoci

Više javno tužilaštvo u Beogradu skoro da je okončalo istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića (68), koji se sumnjiči da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole, a tokom sjutrašnjeg dana biće saslušani novi svjedoci u ovom slučaju. Saslušanjem svjedoka trebalo bi da se stavi tačka na istragu protiv Aleksića, te je samo pitanje dana kada će biti podignuta optužnica.

Prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svjedoci u postupku.

Tokom sutrašnjeg dana u Višem javnom tužilaštvu biće saslušani preostali svjedoci, koji će iznijeti svoja saznanja o slučaju Miroslava Aleksića, koji je uznemirio javnost. Nakon toga bi trebalo da tužilaštvo podigne optužnicu i dostavi je Višem sudu u Beogradu, koji će donijeti odluku da li će ona biti  potvrđena ili vraćena na dopunu.

Ukoliko bude potvrđena to jest pravosnažna, sud bi trebalo da zakaže najprije pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

Zasad nije poznato da li je riječ o svjedocima, u čijim slučajevima je došlo do zastare krivičnog gonjenja, ili je riječ je o polaznicima Mikine škole glume.

Podsjetimo, javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživjela.

Osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična djela.

Između ostalog, Aleksića je za seksualno uznemiravanje prijavila i glumica Iva Ilinčić, ali i druge djevojke. Neke od žrtava saslušane su kao svjedoci, jer je u njihovim slučajevima došlo do zastare krivičnog djela.

Osmjelila žrtve da prijave nasilje

Inače, slučaj Miroslava Aleksića osmjelio je još žrtvi da prijave krivična djela protiv polnih sloboda. Između ostalih, nedavno je i glumica Danijela Štajnfeld otkrila u tužilaštvu da ju je maja 2012. godine silovao poznati glumac Branislav Lečić.

U slučaju Štajnfeld se i dalje vode predistražne radnje, odnosno tužilaštvo ispituje navode glumice. Nedavno se oglasila i glumica Merima Isaković, koja živi i radi na Novom Zelandu, koja je u velikoj ispovijesti za „Nedeljnik“ ispričala da je takođe bila Lečićeva žrtva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare