OSVRT: Đokovićeva igra sa koronom

Saga o Novaku Đokoviću, Melburnu, vizi i vakcinaciji opet je ujedinila srpsku misao u vascijelom svijetu. Novak je tako postao simbol otpora zakonima, zdravoj logici, svjetskoj borbi protiv pandemije..., a sve zbog svog antivakserskog stava u koji ga, svojevoljno, gura porodica, matična država, prijatelji. Kako god se završi ova priča, taj, kako bi moderno rekli, narativ će imati svoju egzaltaciju. Ako ga proteraju, postaće svetac, ako ostane i svetac i pobjednik.

U suštini je, ako objektivno sagledamo stvari, gubitnik i daleko od sveca. Sve da je u pravu u vezi sa vizom i da su vlasti Australije bile nesaglasju sa samim sobom, činjenica je da je Novak Đoković rezultat PCR testa sa oznakom “pozitivan” dobio 16. decembra naveče, a da je sjutradan 17. decembra lagano odradio druženje sa desetinama mališana u Teniskom savezu Srbije kojima je, onako zaražen, dijelio plakete, zahvalnice, diplome….

Možda nije uporedivo, ali mi na pamet pada surgum i pravi medijski linč doživio Dragi Gaga Vujačić kada je prije dvije godine ušao u CG zaražen koronom. Nije se štedjelo riječi da se dočara količina prezira, ukora i svega što “pas s maslom ne bi pojeo” kako bi se naš sugrađani pošteno ispljuvao. Da ne ostanem nedorečen, pa da podsjetim da je Gaga pošao u Španiju sa porodicom, na zasluženi odmor prije korona ludila koji se najavljivao.

Uredno se vratio, prijavio i naravno, ni on a ni cijela porodica nije kročila ispred zgrade dok nije prošao 21 dan, koliko je tada trajao karantin. Nije mu ni palo na pamet. Isto kao ni svima nama koji smo nažalost imali prilike da se susretnemo sa kovidom. Sjedi đe si, filmovi, grickalice, vitamini, antibiotici…i to je to. Ali Novak nijesmo mi, on je poklonio milion onamo, milion ovamo, pomagao Bosnu, Hrvatsku, Srbiju, mlade, škole, vrtiće, pa valjda ima pravo da se opusti i ustima punim korone izljubi djecu u Beogradu.

Tačno je da je Novak dobio vizu i da nije jasno kako mu je data, ako nije ispunjavao stroge uslove zdravstvenih vlasti Australije. Svakako je vizu dobio prije zaraze, jer se za turnir u Melburnu morao prijaviti do 10. decembra. Dakle prije nego je saznao da ima koronu.

17. decembar 2021. Đoković uručio nagrade teniskim nadama Srbije, na poklon dobio poznatu ikonu.

I dok se množe zavjereničke urote po Beogradu i tabloidomani u Novakovoj prvoj sudskoj pobjedi vide pobjedu “ugroženog i obespravljenog” srpstva, veliki broj nas u Crnoj Gori koji voli tenis iskreno žali što neće moć na pravi način da uživa i navija za svoje favorite.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

M portal: Milić i Kožar naložili izradu nove procjene...

Poslije smjene Kentere, Dritan Abazović ima otvorena vrata da realizuje sve svoje planove i instalira bliske saradnike...

Fon der Lajen: Zapadnom Balkanu paket podrške od 500...

Riječ je o paketu podrške energetskom sektoru u svrhu hitnih potreba, dok će cjelokupna pomoć biti vrijedna...

Vlahović: Transformacija Centra savremene umjetnosti u Muzej opravdan i...

Ona je, gostujući na Bojama jutra na TV Vijesti, podsjetila da je Centar savremene umjetnosti javna ustanova...

Đukanović sa Mišelom: Ohrabruje spremnost Brisela da pomogne Crnoj...

“Ohrabruje spremnost Brisela da pomogne Crnoj Gori da izađe iz krize i potvrdi poziciju lidera u integracijama...

PREDIVNI DIOR SVIJET PREUZEO JE HARRODS POVODOM PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA

Uprkos tome što su osvijetljeni tokom cijele godine, blistave niske lampica u boji ćilibara, koje obavijaju eksterijer britanske...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare