Papa Franja primljen u bolnicu sa respiratornom infekcijom

Papa Franja koji je danas primljen u bolnicu u Rimu na, kako je ranije rečeno, prethodno zakazanu kontrolu, ima respiratornu infekciju i ostaće u bolnici "nekoliko dana", saopštio je direktor pres službe Vatikana Mateo Bruni.

Pregledi su pokazali respiratornu infekciju, koja nije kovid-19, i koja će zahtijevati nekoliko dana u bolnici, rekao je danas Bruni.

Vatikan je prethodno saopštio da je 86-ogodišnji papa Franja primljen u bolnicu Đemeli u Rimu radi obavljanja ranije zakazanih kontrola.

Papa Franja (86), koji je sredinom marta obilježio 10 godina pontifikata, učestvovao je prije podne na redovnoj nedjeljnoj audijenciji na trgu Svetog Petra, pojavio se nasmijan i pozdravljao vjernike iz svog “papamobila”.

Papa, koji se kreće u kolicima od maja prošle godine zbog hroničnih bolova u koljenu, proveo je 10 dana u bolnici Đemeli u julu 2021. radi operacije debelog crijeva.

On je objasnio da je imao “posljedice” od anestezije poslije te hirurške intervencije zbog čega je do sada odbacivao mogućnost operacije koljena.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare