Izvor:N1

Pritvor za pet osoba zbog rudarske nesreće u Sibiru

Sud u Sibiru zadržao je pet osoba u pritvoru na dva mjeseca kako bi se suočili s optužbama u vezi s rudarskom nesrećom u kojoj je ove nedjelje poginulo više od 50 ljudi.

Trojici upravnika rudnika Listvjažnaja, uključujući direktora, određen je pritvor do kraja januara zbog kršenja standarda industrijske sigurnosti, potvrdio je portparol kancelarije regionalnog tužilaštva.

Sud je, takođe, naložio dvojici inspektora sigurnosti, koji su ovaj mjesec izdali potvrdu za rudnik, ali nisu provjerili postrojenje, da ostanu u pritvoru do kraja januara, javio je Rojters.

Nesreća, za koju regionalne vlasti kažu da je vjerojatno uzrokovana eksplozijom metana, odnijela je živote 51 osobe, uključujući pet spasilaca koji su poslati da izvuku desetine ljudi zaglavljenih duboko pod zemljom.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se 60 osoba liječi u bolnici zbog povreda zadobijenih u rudniku, javila je novinska agencija TASS.

Nesreća u rudniku, koji se nalazi oko 3.500 km istočno od Moskve u regiji Kemerovo, bila je najgora rudarska nesreća u Rusiji od 2010. godine kada je u eksplozijama u rudniku Raspadskaja u istoj regiji poginula 91 osoba.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

Kisindžer: SAD su na ivici rata sa Rusijom i...

“Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo dijelomični tvorci bez ikakvog koncepta...

Đurašković posjetio povrijeđene u KCCG i OB Cetinje

“Gradonačelnik se informisao o stanju pacijenata, koje je ozbiljno, i iskazao spremnost Prijestonice da na svaki način...

Napadač na Ruždija optužen za pokušaj ubistva

"Hadi Matar, osoba odgovorna za jučerašnji napad, sada je službeno optužen za pokušaj ubistva", objavio je okružni tužitelj...

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i...

Iz tog pokreta pitaju, da li se to priprema “kazna i robija za Nena Kaluđerovića”?

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare