Izvor:RSE

Razbijena balkanska kriminalna banda, uhapšeno 37 osoba

U međunarodnoj policijskoj akciji uhapšeno je 37 osoba koje se dovode u vezu sa "veoma nasilnom" kriminalnom bandom sa Zapadnog Balkana, saopštio je Europol, prenosi AFP. Akcija je koordinirana iz Hrvatske.

“Moćna kriminalna ćelija” uglavnom je bila uključena u veliku trgovinu drogom i vatrenim oružjem širom Evrope, saopštila je agencija za sprovođenje zakona Evropske unije.

“Ukupno 37 osumnjičenih je uhapšeno tokom istrage, uključujući i vođu bande, državljanina Bosne i Hercegovine kojeg Europol smatra visokovrijednom metom i koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji,” navodi se u saopštenju Europola.

Vođa bande osumnjičen je da je organizovao šverc droge i vatrenog oružja, dajući naređenja svojim podređenima iza rešetaka, dodaje Europol.

Istovremeno, u četvrtak je izvršen niz racija širom Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Italije, Belgije i Njemačke protiv osumnjičenih članova bande.

Uz hapšenja, policija je zaplijenila oko 148.000 eura u gotovini, 18 komada vatrenog oružja uključujući dva mitraljeza i 500 grama TNT-a sa daljinskim detonatorima.

Policija je zaplijenila i 15 kilograma kokaina, 11 kilograma heroina, kao i određene količine amfetamina, marihuane i hašiša.

Međunarodna istraga uslijedila je nakon, kako je Europol opisao, “kompleksne istrage” koju je vodila hrvatska policija kao dio Operativne radne grupe “Balkanski kartel”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ćetković: Crnogorska sela moraju biti valorizovana na pravi način

Upravo je, dodaje, ono kolijevka crnogorske kulture. “Stanovništvo je napustilo selo, najviše iz razloga...

IBRAHIMOVIĆ ZA STANDARD: Nema evropske, građanske i stabilne Vlade...

STANDARD: Kampanja za vanredne parlamentarne izbore krenula je relativno kasno. Hoćete li imati...

A baš su efektne: Sedam kombinacija boja koje premalo...

1. Tamnoplava i crvena Kada su u pitanju neutralne boje, tamnoplava je jedna od...

Šegrt saslušan povodom slučaja “Stanovi”, negirao krivicu

Prema nezvaničnim informacijama, Šegrt je je negirao izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. On i njegovi advokati...

Papa Franjo mora na hitnu operaciju

Dodali su da je njegov ljekarski tim posljednjih dana odlučio da je potrebna operacija i da se...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare