Rusija uvela zabranu ulaska za 62 kanadska državljana

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana.

U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamjerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cijele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenio je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera Džastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vrijeđa ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vjernici širom svijeta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamjerna aktivnost u borbi protiv ruskog svijeta i tradicionalnih vrijednosti.

Na listi se nalaze i zaposleni u kancelariji potpredsjednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sastanak stare parlamentarne većine u Bijelom salonu, ali bez...

Sastanku prisustvuju premijer Dritan Abazović (Građanski pokret URA), Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna...

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne...

Kako Konjević tvrdi na Tviteru, to je bio njegov zahtjev još 11.07.2022, koji je objelodanio u objavi.

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
cikotickadjeku,
cikotickadjeku,
06/08/2022•14:03 14:03

kako se nasjekirase a dospoda iz Kanade taman htjela da podju nekoliko dana u soping