Španska vlada pred izglasavanjem o povjerenju krajnje desnice

Španski parlament u utorak je raspravljao o glasanju o povjerenju koje je nacionalna krajnje desna stranka Vox pokrenula protiv vladajuće lijeve koalicije koja ima male šanse za uspjeh.

Nijedna druga stranka u 348-članom donjem domu u Madridu nije rekla da će podržati pokušaj Voxovih 52 zastupnika da sruše vladu socijalističkog premijera Pedra Sančeza kada se bude glasalo u srijedu.

U potezu koji su naširoko osudile druge političke stranke i španski mediji, predsjednik Voxa, Santijago Abaskal prekršio je običaj i ne predstavlja se kao alternativni premijer.

Umjesto toga, u pokušaju da privuče glasove centrističkih i ljevičarskih zakonodavaca, Vox je uvjerio bivšeg člana komunističke partije i univerzitetskog profesora da predvodi mjere nepovjerenja.

Ramon Tamames (89), koji je bio zastupnik 1970-ih i 1980-ih, obećao je da će, ako izbori budu uspješni, njegov jedini potez kao premijera biti da odmah raspiše nacionalne izbore koji bi se poklopili s lokalnim izborima koji su već zakazani za 28. maj, prenose španski mediji.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare