STANDARD U NOVOM PAZARU: Čistili hodnike, sklanjali krevete i bolesnike i micali umrlice da Brnabićka bude zadovoljna

Snimci čišćenja hodnika Infektivne klinike bolnice u Novom Pazaru, sklanjanje kreveta i bolesnika s hodnika, prethodno uklanjanje smrtovnica sa glavnih tabli u gradu uoči posjete premijerke Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara šokirali su javnost.

Potom, zviždanje „Lopovi, Lopovi“ i odvažno okretanje leđa hrabrih ljekara Ani Brnabić i Zlatiboru Lončaru obilježili su današnju posjetu Novom Pazaru.

Premijerka Brnabić izjavila je da su dezinformacije da u Novom Pazaru nema opreme i ljekova, već naprotiv, da je Opšta bolnica u tom gradu, po broju stanovnika, najopremljenija u Srbiji, te apelovala da se virus korona ne koristi za politizaciju.

Na dobacivanja i zvižduke iz mase ispred bolnice Lončar je poručio da “ne znaju šta rade” i da “prebacivanjem zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju situacije”.

Na pitanje ministru zdravlja „Šta kažete na to da se naši građani liječe po hodnicima i da leže na podovima“, Lončar odgovara kako nije nikog vidio na hodniku i podu. Pa i kako bi kad je sve počišćeno.

Juče ste na našim snimcima vidjeli pune hodnike, a danas čisto i prazno.

Stanje u Novom Pazaru danas je bilo na ivici očaja gdje niko nije mogao ostati ravnodušan. Pazar, Tutin, Sjenica broje mrtve, a zvaničnih podataka nema, niti ulazimo u statistiku. I dalje nije poznat tačan broj preminulih, čak je u jednom danu bilo 11 dženaza u Novom Pazaru, dok su u Tutinu u dva dana preminula tri člana porodice – otac, majka i sestra što je i potvrđeno iz tamošnjeg Doma zdravlja.

Ono što je krajnje neozbiljno je da Krizni štab i načelnik Gradske uprave Novog Pazara, koji je i sam član Štaba javno kaže da ne zna broj preminulih i u jednom intervjuu navodi podatak o smrtnosti iz prošle i pretprošle godine, što je očita manipulacuija statističkim podacima i skrivanje situacije.

Ono što je činjenica je da su pacijenti po hodnicima, osim kad dolaze premijerka Brnabić i ministar Lončar. Problemi su i sa bocama s kiseonikom zbog nerazvedenog centralnog kiseonika, a koriste se boce za priključivanje kineskih ventilatora, čiji priključci nisu standardizovani prema odluci Vlade da se u toku vanrednog stanja u Srbiji ne mogu koristiti medicinska sredstva i ljekovi koji nisu prema standardima ove zemlje.

Pokazalo se tako na jednom mjestu da je zdravstveni sistem Srbije pred kolapsom, što kaže i predsjednik Sindikata ljekara Srbije Rade Panić.

Zastrašujuće što je posljednje trebovanje iz Pazara 20 limenih sanduka, a član Kriznog štaba kaže da to ne pokazuje koliko je situacija dramatična već koliko se brine o zdravlju građana.

Krivično djelo protiv zdravlja i života građana ne zastarijeva. Oni koji se bave ovakvom problematikom i vrše različite manipulacije trebaju biti svjesni toga.

U svakom slučaju, na snazi ostaju strah i neizvjesnost.

Alma Sofić

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Bolton: Predsjednici Srbije i Kosova željeli korekciju granica

Kako prenosi Gazeta ekspres, Bolton je na posredan način priznao da je bio upoznat sa tom idejom,...

Potresna scena iz Novog Pazara: Dijete prima infuziju ispred...

Društvene mreže prepune su komentara o ovoj fotografiji, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju,...

Stotine slonova umrlo u Africi

Niko ne zna zašto životinje umiru, a rezultati iz laboratorije neće doći još sedmicama.

Nikolić: Sakupljači potpisa da se manu projekta podjela

Nikolić je reko da njihova namjera nijednog trenutka nije bila da prebrojavaju, dijele i prave različite spiskove...

Ljajić: Moj prijatelj je umro od korone, a imao...

Do 2. jula u Opštoj bolnici u Novom Pazaru od koronavirusa preminulo je 35 ljudi iz ovog...

NAJČITANIJE

Gdje je danas “dječak vještac” čije su slike užasnule...

Mali Houp tada je imao dvije ili tri godine i preživio je zahvaljujući Anji i organizaciji koju...

Slučaj koronavirusa u vrtiću “Pčelica”, zaražena vaspitačica

Prema nezvaničnim informacijama vaspitačica vrtića Pćelica - JPU “Ljubica Popović”, pozitivna je na COVID 19, zbog čega...

Svega 23 aktivna vojna lica potpisala pismo podrške SPC

Inače, inicijatori pisma podrške koje je ponuđeno profesionalnim vojnim licima na službi u Vojsci Crne Gore da potpišu,...

Ljekari kažu da temperatura nije najpouzdaniji simptom infekcije: Prije...

Budući da Covid 19 donosi i mnogo asimptomatskih slučajeva, provjera temperature nije pouzdan način, piše statnews.com. Na...

Javio se Zoran Jovanović potpisnik pisma Pomorskih kapetana koji...

“Ja Zoran Nikolin Jovanović rođen 1. decembra 1959. u Kotoru podržao sam inicijativu grupe Pomorskih Kapetana “Ne...

Komentari

avatar