Izvor:Agencije

Stefanović: Poginuli svi članovi posade ukrajinskog aviona, prenosio naoružanje za Bangladeš

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je avion koji je sinoć pao u Grčkoj Antonov 12 prenosio 11,5 tona namjenske industrije za Bangladeš.

Izvor: BETA/AP

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je avion ukrajinske firme Meridijan ltd. poletio iz Niša sinoć oko 20.40 i prevozio je municiju srpske prifirme Valir za Ministarstvo odbrane Bangladeša.

Bilo je planirano tehničko slijetanje u Amanu, Rijadu i Ahmedabadu, a trebalo je da sleti u Daki.

“Ovaj avion je imao sve uredne dozvole, sve u skladu s međunarodnim propisima”, rekao je Stefanović i dodao da nijesu tačni navodi medija da je tim letom transportovano naoružanje iz Srbije za Ukrajinu, ocijenivši to kao zlonamjerno i netačno.

Grčka civilna avijacija potvrdila je da je ukrajinski teretni avion letio iz Srbije za Jordan kada se srušio u blizini Kavale.

Dronom se ispituje mjesto pada teretnog aviona

Dron bi trebalo danas da počne ispitivanje mjesta gdje se srušio avion tipa Antonov kod mjesta Paleohori Kavala, na sjeveru Grčke pošto spasioci ne mogu da se približe iz straha od opasnog tereta.

Stručnjaci vojske i grčke Komisije za atomsku energiju trebalo bi da upotrijebe dron da se približe olupini aviona zbog straha da je njegov nepoznat teret toksičan.

Rano jutros dva vatrogasca odvedena su u bolnicu zbog teškoća sa disanjem izazvanim toksičnim dimom, prenosi Frans pres.

Očevici su vidjeli avion u plamenu i čuli eksplozije, javila je novinska agencija Atens njuz (Athens News). Prema ERT-u u letjelici koja je nosila opasan teret bilo je osam osoba.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD

Nevrijeme sa mestimičnim tornadima pogodilo je od petka, 31. marta ukupno osam američkih država.

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

Abazović glasao u Ulcinju

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare