U Italiji četvoro mrtvih pošto se komad alpskog glečera obrušio na planinare

Veliki komad alpskog glečera otkačio se popodne i obrušio se niz padinu planine, povrijedivši više od deset planinara na popularnoj stazi na vrhu dok su najmanje četiri osobe poginule, prenijela je italijanska državna televizija.

Nacionalni spasilački korpus za Alpe napisao je na Tviteru da je u potrazi za povrijeđenima u području vrha Marmolada uključivala najmanje pet helikoptera i spasilačkih pasa.

Odvojeno, dispečeri za hitne slučajeve u sjeveroistočnoj Italiji objavili su na Tviteru da je oko 15 planinara bilo u pogođenom području.

Ledeni dio koji se odvojio poznat je kao serak, ili vrh glečera. Marmolada, koja se uzdiže oko 3.300 metara, najviši je vrh u istočnim Dolomitima.

Nema informacija šta je uzrokovalo da se dio leda odvoji i obruši niz padinu vrha, ali intenzivan toplotni talas koji je zahvatio Italiju od kraja juna mogao bi da bude faktor, rekao je portparol alpske spasilačke službe.

Povrijeđeni, među kojima je i jedna osoba u kritičnom stanju, prebačeni su u nekoliko bolnica u regionima Trentino-Alto Adiđe i Veneto, dodale su spasilačke službe.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare