U Vladi Srbije biće 11 žena, Lončar ostaje ministar zdravlja

Dosadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar i u novoj vladi Srbije vodit će resor zdravstva, saznaje "Blic". Za razliku od nekih drugih kadrovskih rešenja ovo je, prema nezvaničnim informacijama, odluka koja se neće mijenjati - kazao je za "Blic" izvor iz vrha vlasti.

Za razliku od Lončara, u novu Vladu Srbije 2020. ulaze i neka nova lica. Jedno od njih bi trebalo biti Maja Popović, koja će preuzeti resor pravde umjesto Nele Kuburović.

Maja Popović je, inače, advokat, zaposlena u BIA, gdje je svojevremeno bila i šefica kabineta bivšeg prvog čovjeka ove institucije Aleksandra Đorđevića.

Novina je i prosvjeta koju će voditi neko od kadrova SPS-a, ali za sada nije poznato ko. To u isto vrijeme znači da Mladen Šarčević, koji je do sada bio zadužen za obrazovanje, odlazi sa ove funkcije. Prema nezvaničnim informacijama, još nema odluke ko će biti novi ministar sporta – da li na čelu ovog resora ostaje Vanja Udovičić, ili će ga ipak neko zamijeniti.

Iako se spekulisalo da bi to mogao da bude lider SPAS-a Aleksandar Šapić, izgleda da se to ipak neće dogoditi, s obzirom na to da je ova stranka dobila jedan resor – najvjerovatnije ministarstvo za brigu o porodici. Kako navode “Blicovi” izvori, od ukupno 23 ministra, čak 11 će biti žene. Jedna od njih je i Gordana Čomić, koja bi takođe trebalo da preuzme jedno, novo ministarstvo – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ono što je izvjesno jeste da će i u novom mandatu Vladu Srbije voditi žena, mandatarka za njen sastav Ana Brnabić.

Kako će nova vlada Srbije tačno izgledati, trebalo bi da se zna sutra, kada će biti održana sjednica Predsjedništva SNS-a, nakon koje bi trebalo da bude poznat kompletan izgled novog kabineta. Kako je prije nekoliko dana rekao predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić, dilema postoji oko dva, tri imena, ali bi ona do sutra trebalo da bude otklonjena.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Rus uhapšen zbog sumnje da je ubio 26 starijih...

Radi se o 38-godišnjem Radiku Tagirovu, kovaču koji je i ranije osuđivan zbog krađe. Istražitelji vjeruju da...

Italijan hodao 400 kilometara kako bi “razbistrio glavu” nakon...

Muškarca je policija zaustavila rano u ponedeljak u blizini Fana u središnjoj Italiji. Bio...

Studija: Neki onkološki pacijenti sa kovidom-19 mogu da budu...

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) trenutno preporučuje zdravstvenim radnicima da tokom liječenja takvih pacijenata...

Zašto je sve hapšen Luka Bokan: Zadržan u pritvoru...

Njegov dosije započinje 1996. godine, kada je priveden zbog teške tjelesne povrede. Zatim,...

Krivične prijave protiv pet osoba zbog kršenja mjera

“Procesuirane su dvije osobe u Pljevljima zatečene u kršenju mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare