U zemljotresu na Tajvanu srušen most dug 600 metara (VIDEO)

Od subote uveče, na desetine zemljotresa pogodilo je jugoistočnu obalu Tajvana. Stotine su zarobljene na planinskim putevima, a vagoni su iskočili iz šina.

Nakon što je u nedjelju zemljotres magnitude 6,9 pogodio jugoistočni Tajvan, na internetu su se pojavili šokantni snimci oštećenog mosta Gaoliao. Most je povezivao slikovita turistička mjesta na jugoistoku Tajvana, navodi ABC.

Snimak pokazuje razmjere oštećenja na kultnom mostu na Tajvanu. Most od 600 metara viđen je napuknut, uvrnut i srušen dok je kamera lebdela iznad vodenih površina i slikovitog pejzaža. Ostaci premoštenog metala i pokidanih kablova – vide se kako leže u vodi i travnjaku ispod.

Od subote uveče, na desetine zemljotresa pogodilo je jugoistočnu obalu ostrva. Stotine su zarobljene na planinskim putevima, a vagoni su iskočili iz šina, što je izazvalo pustoš u regionu, javio je Associated Press.

Tajvan je osjetljiv na zemljotrese i nalazi se u blizini spoja dvije tektonske ploče. U 2016. godini više od 100 ljudi je poginulo u potresu na jugu Tajvana, a prije toga 1999. godine u potresu jačine 7,3 stepena Rihterove skale poginulo je više od 2.000 ljudi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

Milatović: Naložiću preispitivanje postavljanja posebne trake na Bulevaru Svetog...

On je najavio da će naložiti da se taj model preispita. “Upravo iz tih...

Pogledajte kada su polasci iz crnogorskih gradova na sjutrašnji...

Iz Pokreta “Ima nas” prethodno su saopštili da je sjutrašnji protest “prilika je da građani iskažu svoje...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare