Ugašen najveći sajt za pedofile, uhapšene četiri osobe

Njemačka policija je nakon opsežne istrage zatvorila jednu od najvećih svjetskih onlajn platformi za objavljivanje i razmjenu fotografija seksualnog zlostavljanja djece, prenijeli su mediji.

Njemačka policija je nakon opsežne istrage zatvorila jednu od najvećih svjetskih onlajn platformi za objavljivanje i razmjenu fotografija seksualnog zlostavljanja djece, prenijeli su mediji.

Platforma “Baytown”, koja je imala preko 400.000 pretpratnika širom svijeta i koja je bila aktivna skoro dvije godine bila je dostupna preko darkneta, dijela šireg interneta za koji je potrebna posebni softver.

Platforma je korištena za razmjenu slika i snimaka, uglavnom dječaka, kazali su njemački istražitelji.

Četvorica Njemaca, uključujući i administratore sajta uhapšeni su a policija je upala na nekoliko lokacija koje se povezuju sa sajtom u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, Bavarskoj i Hamburgu.

Pored video sadržaja, za koji je policija saopštila da je sadržao neke od najekstremnijih oblika seksualnog zlostavljanja male djece, na sajtu su postojale dvije čat sobe za komunikaciju korisnika.

Uhapšeni muškarci, koji se od sredine aprila nalaze u pritvoru u Frankfurtu, su 40-godišnjak iz Pederborna na zapadu Njemačke, 49-godišnjak iz Minhena i jedan 54-godišnji njemački državljanin u Paragvaju.

Oni su osumnjičeni da su bili zaduženi za administrativne i tehničke aspekte upravljanja sajtom kao i za održavanje servera i usluge pretplate. Oni su navodno korisnicima platforme nudili detaljne savjete o tome kako da izbjegnu da ih detektuje policija dok su surfovali platformom.

Četvrti muškarac, 64-godišnjak iz Hamburga, je jedan od najaktivnijih članova sajta koji je imao preko 3500 postova.

Hapšenja su uslijedila nakon istrage koju su inicirale njemačke vlasti, u okviru specijalne jedinice kojom koordiniše Europol a u koju su uključeni istražitelji iz Holandije, Švedske, Austrije, SAD i Kanade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare