Ugostitelji u Holandiji tuže vladu zbog mjera, traže odštetu

Nacionalno udruženje restorana i ugostiteljskih preduzeća u Holandiji saopštilo je danas da će tužiti holandsku državu da bi ukinula mjere zaključavanja za koje se plaši da će dovesti do mnogih bankrota.

Vlada će sjutra po svemu sudeći produžiti policijski čas za još tri nedjelje do kraja marta, ali će, kako je najavljeno, sljedeće sedmice omogućiti ponovni rad frizera i srednjih škola.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), najveća organizacija koja predstavlja holandsko ugostiteljsko poslovanje, rekla je da je preduzela taj korak jer vlada nije obezbijedila jasan plan za ponovno otvaranje četiri mjeseca nakon što im je naloženo da se zatvore, prenosi Rojters.

KHN takođe traži neutvrđenu odštetu u posljednjem pravnom osporavanju odgovora holandske vlade na KOVID-19.

Sud je prošle nedjelje stao na stranu grupe za sprječavanje zaključavanja „Virus Varheid“ (Virus Istina) i presudio da je za policijski čas od 21 do 4.30, koji je pokrenuo ulične proteste kada je uveden 23. januara, nedostajao tačan pravni osnov i naredio da se ukine.

Na tu odluku je podnijeta žalba.

Očekuje se da će vlada sjutra produžiti policijski čas za još tri nedjelje do kraja marta, ali da će sljedeće sedmice omogućiti ponovni rad frizera i srednjih škola, izvijestili su lokalni mediji.

„Duboko smo razočarani ovom vladom. Oni se i dalje drže epidemiološke situacije, dok redovno mijenjaju medicinske parametre svoje politike. A u međuvremenu, naš posao ide niz vodu“, rekao je predsjedavajući KHN Rober Vilemsen.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krivokapić – Mitrović: Prostorno-urbanistički planovi se ubuduće neće raditi...

Takođe, istaknuta je potreba za koordinisanim radom ministarstava u sastavu Vlade Crne Gore, kako bi se sve...

Ukinuta privremena mjera za Vektru Jakić

Zahtjev za ukidanje privremene mjere, koju je ovaj sud odredio u septembru 2019. godine, podnio je prije...

Damjanović: Ovo nisu samo izbori za Nikšić, nadam se...

Nosilac liste Evropski tim za Nikšić, Sanja Damjanović odgovarala je na pitanja pratilaca na društvenoj mreži Fejsbuk,...

Vesna Dedić otkriva nove detalje o prekidu prijateljstva sa...

Ipak, Vesna je navodno ostala zatečena Sanjinim izjavama, te je odlučila da otkrije šta se krije iza...

Krivokapić: Ne dozvolimo da naše različitosti budu razlog za...

Premijer je u objavi na Twitter-u istakao da njegujući slobodnog i neponovljivog građanina gradimo demokratsko i prosperitetno...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare