Izvor:Blic.rs,

Vidović izvršio samoubistvo u zatvoru: Bio osumnjičen za po­ku­šaj ubistva Kašćelana

Saša Vidović (36), koji je sinoć u ćeliji Kazneno-popravnog zavoda u Foči izvršio samoubistvo vješanjem, dovođen je u vezu sa "škaljarskim klanom", a bio je osuđen na 19 godina robije zbog teškog ubistva. Za njega se, međutim, vezuju i brojni drugi zločini. Kako su saopštili iz KPZ Foča Vidović je ostavio dva oproštajna pisma.

Vidović se u zatvoru nalazio zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića koje je počinio prije četiri godine, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i izazivanja opšte opasnosti.

On je inače dovođen u vezu i sa ubistvom Aleksandra Stankovića u Beogradu. Tri dana nakon ubistva Stankovića, koje se dogodilo 13. oktobra 2016. godine, Vidović je uhapšen u Istočnom Sarajevu, ali likvidacije Miroslava Lazarevića, piše Blic.

Zbog ubistva Lazarevića, na 18 godina robije, osuđen je i Aleksandar Bulatović.

Vi­do­vić je bio osumnjičen i da je u No­vom Sa­du po­ku­šao da ubi­je Ko­to­ra­ni­na Slo­bo­da­na Ka­šće­la­na, ko­ji se u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma vo­di kao vo­đa “ka­vač­kog kla­na”.

Po­li­ci­ja sum­nja da je Vi­do­vić bio unajm­lje­ni aten­ta­tor kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je su­prot­sta­vlje­na “ka­vač­kom kla­nu” ko­ji pred­vo­di Ka­šće­lan.

“Sum­nja se da je za no­vac či­nio te­ška kri­vič­ne dje­la, ubi­stva i po­ku­ša­je ubi­sta­va pri­pad­ni­ka kon­ku­rent­skog “ka­vač­kog kla­na””, navodi izvor lista “Pobjeda”.

Vidović je prije ubistva ostavio oproštajno pismo majci i bratu, a juče mu je bila i krsna slava.

Miroslav Lazarević važio je za jednog od članova auto-mafijaške grupe iz Istočnog Sarajeva gdje je i likvidiran prije četiri godine. Nakon njegovog ubistva ređale su se osvete, pa je u Novom Sadu ubijen i Željko Bulatović, otac Aleksandra Bulatovića, pretpostavlja se kao osveta za ubistvo Lazarevića.

Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. oktobra 2016. godine terencem BMW X5 presreli Miroslava Lazarevića i izrešetali ga sa 24 hica iz automatske puške. U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo Miroslava Lazarevića. Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav.

Poslije zločina optuženi su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su, kako to već biva, zapalili ukradeni BMW. U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgoreli. Usled plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu i u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorela je stolarija na sobi stana Jasmine Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžade K. Ubrzo nakon ubistva uhapšeni su Bulatović i Vidović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

IJZ: Još pet žrtava koronavirusa, 499 novozaraženih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom...

Duraković: Bošnjačka stranka nova snaga razvoja Petnjice

“Na nedavno održanoj sjednici OO BS Petnjica je usvojen Izborni program za čije ostvarenje će se zalagati...

‘Kafanska’ bijela čorba zimsko zadovoljstvo

Sastojci za 1 l čorbe: 300 g luka300 g šargarepe300 g mesa (junećeg ili...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare