Vučić: I za mene je pitanje statusa Kosova završeno

Oslanjam se na Povelju UN i Rezoluciju 1244, naveo je Vučić.

Ako Kurti kaže da je za njega pitanje statusa Kosova završeno – dobro. Ja sam mu zahvalan. Jer je i za mene pitanje statusa završeno, poručio je danas tokom posjete Norveškoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ja na jednom važnijem aktu baziram tu svršenost statusnog pitanja, a to je Povelja Ujedinjenih nacija i Rezolucija 1244 UN. Mogu samo da kažem da nemam previše nade, već samo strah od budućih događaja. Kurti se oslanja na silu moćnijih zemalja sa Zapada i računa da će one biti te koje će primorati Srbiju da nešto prihvati”, rekao je predsjednik Vučić.

Situacija na sjeveru, a i svuda na Kosovu, kako je dodao, bukvalno vri, piše Kosovoonline.

“Ljudima je prekipilo, svuda, o Metohiji neću ni da govorim. Maltretiraju, muče ljude. Kada sve saberete, shvatite da je u pitanju jedan sistematski progon, ljudi imaju dušu, kažu dosta je bilo. Kurti se poziva na sve ono što mu odgovara, nikako da se pridržava onoga što je potpisano u Briselu.

Uvijek će Kvinta da podržava Albance na KiM, to je njihovo dijete, nema tu nikakvih očekivanja sa naše strane“, rekao je Vučić.

On je istakao da Albanci misle da mogu specijalnom policijom da riješe probleme na sjeveru Kosova, a ne razumeju da time samo podstiču srpski narod da bude apsolutno protiv i sve odlučniji protiv njih.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kotorani proslavili Dan Svetog Tripuna

Proslava je počela u jutarnjim satima ispred glavnih gradskih vrata gdje je priređen doček podružnica Bokeljske mornarice.

Sud za prekršaje u Budvi naplatio 1,6 miliona eura...

“Sud za prekršaje u Budvi, sa pripadajućim odjeljenima u Kotoru, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, u 2022....

Popović: Suverenistička, evropska Crna Gora da ima zajedničkog kandidata...

“Nepokolebljiva je vjera liberala da suverenistička, evropska Crna Gora, u zlom vremenu vađenja iz ralja velikosrpskog “sveta”,...

Vuković: Kraljev park otvoren za posjetioce

“Zbog hladnog vremena, odložili smo druženje s našim dragim sugrađanima” , dodao je on.

Puno snijega i povoljne cijene smještaja napunile “Kolašin 1600”

Puno snijega, povoljne cijene smještaja i skijaši željni snijega i dobro pripremljnih staza, doveli su do dobre...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare