Vučić o suđenju Belivukovoj grupi: Lalić rekao da je bilo umiješanih iz crnogorskog ANB-a, on ne smije da laže

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srđan Lalić svjedok-okrivljeni i on pred sudom ne smije da laže, jer ako to učini gubi mogućnost saradnje i dogovora koji je postigao sa Tužilaštvom.

Odgovarajući na pitanje o svjedočenju Lalića pred Specijalnim sudom na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i navodima da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer platio pet miliona eura za ubistvo predsjednika Srbije, Vučić je rekao da je Lalić svjedok-okrivljeni koji se nagodio da odleži kaznu zatvora od 18 godina, umjesto „40, 50, 60“.

„On je mlad čovjek, on sebe spasava govoreći istinu. Druga je stvar što ruši sve laži i neistine koji su drugi izgovarali proteklih godina, a to govori i kakva se kampanja kriminalizacija vlasti provodila“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da su službe bezbjednosti znale sve šta je pripremano „i tog dana, znali smo da je snajper za mene i nadležne službe su obavile svoj posao“.

„Uradile su svoj posao, za razliku od onih koji to nisu učinili 2003. godine“, rekao je Vučić i ocijenio da je mnogima promaklo da je Lalić rekao da je bilo mnogo umiješanih ljudi iz srpskih službi i crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost.

„Naše službe i tužilaštvo će imati mnogo posla da se time bave. Ovo je prvi put da smo to javno čuli, iako smo znali o umiješanosti pojedinaca iz različitih službi regiona“, rekao je Vučić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Albanski državljanin osumnjičen za dvije provale u Pašinoj džamiji

Kako su dodali, osumnjičenom se na teret stavljaju dva krivična djela teška krađa u pokušaju.

Milatović: Najbolji mogući odnosi sa Srbijom u interesu svih

Ističe da mu znači podrška svih učesnika na izborima pred drugi krug predsjedničke trke, uz napomenu da...

(VIDEO) Jevrejski ekstremisti upali u Grčku pravoslavnu crkvu u...

Bilal Abu Nab, prodavač koji radi u blizini crkve, rekao je za AFP da su napad počinila...

Zenka: Veliki broj naših glasača nije izašao u prvom...

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat...

Crnogorski penzioneri uputili skoro 90.000 eura pomoći Turskoj i...

Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare