Vučić: Usvajanje Rezolucije o Srebrenici je protiv interesa Srbije

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je danas najavio da će u narednih nekoliko dana Srbija analizirati usvajanje Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, koju su sinpć usvojili poslanici Skupštine Crne Gore. Vučić smatra da je usvajanje Rezolucije protiv interesa Srbije, ali da neće da donosi ishitrene odluke.

Vučić je u video obraćanju na svom Instagram profilu  danas rekao da Srbija neće donositi “ishitrena rešenja” i ocijenio da su odluke crnogorskog parlamenta “protiv interesa Republike Srbije”.

Poslanici Skupština Crne Gore su sinoć uz glasove opozicione Demokratske partije socijalista izglasali Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u tom gradu u Bosni i Hercegovini.

“Naše je da narodu u Crnoj Gori kažemo da smo uvijek bili sa njima, da mi bliže nemamo, ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji ili da bi učinili nešto protiv Srbije, umjeti da se odnosimo baš onako kako to zaslužuju. Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir “, poručio je Vučić.

On je dodao da očekuje da će biti “još rezolucija i deklaracija po regionu” i da će “svi da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Reporterka Skaja: Za 20 minuta izgorelo sve iza nas

„Pogledajte ovu vatru, pogledajte ovaj plamen pored nas, i to vam govori kako se sve brzo širi....

U Iranu za dan zaraženo 39.000 osoba!

U poslednja 24 sata u Iranu je umrlo 378 ljudi, dok je od početka epidemije korona virusa...

GRČKA GORI: Hiljade ljudi bježi u panici iz kuća...

Vatrogasci u Grčkoj nisu uspjeli da savladaju veliki požar koji se približio sjevernim predgrađima Atine, pa je...

Ekološki incident: Pomor ribe na Ibru

“Odmah nakon ekološkog incidenta na osnovu prijave, reagovao je inspektor za vode, kao i pripadnici Uprave policije...

IMELDA MARKOS: Ovako je djevojčica iz memljive garaže postala...

Ona je 2018. nepravosnažno osuđena za korupciju, a ovaj proces trajao je više od 30 godina. Imeldi...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
BMX
BMX
18/06/2021•15:09 15:09

Ako ovo konačno ne otvori oci SAD, NATO , EU i svim zapadnim saveznicima kao drastično i bezobzirno mijesanje u unutrašnje stvari drzave Crne Gore (koju oni vec očigledno smatraju svojom teritorijom i plijenom) i ako ne reaguju i posalju jasnu i nedvosmislenu poruku da je to nedopustivo i da moze izazvati posledice, onda ne znam sta je ?! Vucic, SPC, DF kao njihova ispostava i peta kolona mora shvatiti da je ovo suverena, nezavisna i medjunarodno priznata DRZAVA, clanica UN, NATO, i kandidat za članstvo u EU i da nikakve ideje iz prošlog vijeka o velikoj Srbiji i srpskom… Pročitaj više »

Eagles
Eagles
18/06/2021•15:45 15:45

Ово је бумеранг за чачкање мачке по Црној Гори! NON PASARA па да вас је 10 на 1-га!