Vulin: Crnogorske političare strah od srpskog sveta, a ne od velike Albanije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je ideja 'srpskog sveta' postojala vijekovima, te da je strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba veći nego od teritorijalnog stvaranja 'velike Albanije'.

“‘Velika Albanija’ se u Crnoj Gori doživljava kao dio evroatlantskih integracija. Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica i mora biti spreman da prihvati posljedice svojih odluka”, rekao je Vulin.

U odgovoru šefu crnogorske diplomatije Đorđu Raduloviću,  ministar unutrašnjih poslova Srbije je poručio da princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije.

“Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vjekovima prije mene, a bila je posebno popularna u Crnoj Gori, istina, prije nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci”, naveo je Vulin.

On je istakao da svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnika van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i to nikome nije problem, osim ako Srbi hoće da se okupe i o ključnim nacionalnim pitanjima misle i djeluju na isti način.

Vulin je naveo da je Srbija matica svim Srbima i dužna je da brine o njima bez obzira gdje žive, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare