Izvor:avaz

Kako lažu muškarci?

Nije nikakva tajna da mnogi muškarci često svojim ženama i djevojkama govore razne laži. Neki to čine kako bi izbjegli svađe i rasprave, a neki zato jer nešto skrivaju.

Iako laganje u vezi ili braku nije prihvatljivo ponašanje, stručnjaci za odnose tvrde kako su mnoge od laži koje muškarci govore svojim partnerkama zapravo bezazlene i to ne mora nužno značiti da ih ne vole.

Neki smatraju da i žene snose određeni dio krivice jer imaju brojne zablude i pogrešne slike o idealnom partneru. U takvim situacijama, muškarci pribjegavaju lažima jer ne žele povrijediti ženu do koje im je stalo.

Gužva je u saobraćaju

Kad je riječ o verbalnoj komunikaciji, muškarci nisu toliko snalažljivi kao žene. Često im je teško objasniti zašto tačno kasne, čak i ako za to imaju opravdanih razloga. Jednostavnije i lakše im je reći da su ‘zaglavljeni u saobraćaju’, samo kako bi izbjegli dalje rasprave i objašnjenja.

Krenuo sam

Žene često zovu svoje partnere na zajednička druženja s porodicom ili na neku drugu prigodu kojoj oni zapravo ne žele prisustvovati, ali to neće otvoreno priznati kako ih ne bi povrijedili. Umjesto toga će kasniti ili neće uopšte doći, uz izgovor da su dali sve od sebe, a ovu laž koriste kako bi pokazali da su barem pokušali.

Oprosti, nisam čuo tvoj poziv

Nije se javio na telefon pa će reći da nije čuo poziv, nije imao signal ili da mu je ‘crkla baterija’. Ovo je još jedna od laži koju je većina muškaraca izrekla barem jednom u svom životu. Mnogi ovo čine kada im je potrebno malo samoće ili prostora, ali plaše se to da priznaju partnerki kako je ne bi povrijedili.

Nisam puno popio

Ako ovu laž čuješ jako često, onda je moguće da ti dečko ima problema s alkoholom. Oni koju često piju, ovu će laž koristiti u pokušaju da te uvjere da i dalje imaju sve pod kontrolom. Ako smatraš da mu je potrebna pomoć, razgovaraj s njim kad je trijezan i daj mu do znanja da si zabrinuta.

Nema problema, u redu sam

Za kraj, ovo je vjerovatno najčešća laž koju muškarci govore svojim ženama. Oni ne vole da govore o svojim emocijama i prilično su zatvoreni i žele izbjeći dramu i zaštititi svoj muški ponos. Izražavanje emocija nije im jača strana kao ženama, i radije će ih držati u sebi. U takvim situacijama, najbolje je da svom partneru daš malo prostora kako bi procesuirao emocije koje ga muče i kako bi imao dovoljno vremena za pronalazak rješenja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare