Bez njih je zdravlje srca narušeno: Ova 2 suplementa su obavezna, naročito nakon 40-te godine!

Ova 2 suplementa su obavezna, naročito nakon 40-te godine!

S obzirom da je sve više osoba koje pate od nekog srčanog oboljenja i da kardiovaskularne bolesti postaju bolesti modernog doba, vrlo je bitno voditi računa o zdravlju srca. 

Dovoljan unos vitamina i minerala je obavezan, ali koji su to neophodni našem tijelu? Stručnjaci kažu da su ova 2 suplementa i te kako važna za očuvanje zdravlja srca. Ukoliko želite jako i zdravo srce bavezno počnite da unosite omega 3 masne kisjeline i koenzim Q 10.

Omega 3 masne kisjeline

Pridev koji se veže uz omega-3 masne kisjeline je “esencijalne”. Esencijalne masne kisjeline su one koje naše tijelo ne može samo da proizvede, što znači da mora da ih dobije iz hrane ili dodataka ishrani.

Studija objavljena 2019. godine pokazala je pozitivna dejstva ovih masnih kisjelina na rad srca.

Istraživači su otkrili da redovna upotreba omega 3 masnih kisjelina dovodi do smanjenja rizika od srčanog udara za 28 posto, dok je smrtnost od infarkta smanjena za čak 50 procenta. Istraživači koji su učestvovali u ovoj studiji naglašavaju i da se ukupan rizik od koronarnih bolesti smanjuje za 17 posto usljed redovnog korišćenja ovih masnih kisjelina, kao i da doprinose i održavanju normalnog nivoa holesterola.

Koenzim Q 10 

Tokom dvogodišnjeg ispitivanja, učesnici su dobijali 100 mg koenzima Q10 tri puta dnevno i rezultati su opisani kao “impresivni”.

U liječenoj grupi je bilo 43 odsto manje srčanih oboljenja u poređenju sa placebo grupom. Osim toga, kod onih koji su već imali srčane smetnje, simptomi su značajno ublaženi. 

Istraživači navode da ova 2 suplementa igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja srca, zato ih treba uvrstiti u ishranu. 

Napomena: Prije upotrebe suplemenata, vitamina ili ljekova, konsultujet se sa lekarom.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare