Izvor:Klix ba

Da li je konzervisana tunjevina dobra za zdravlje?

Svi znamo da svježa riba može biti skupa i ponekad teška za napraviti. Ako želite ukuse ribe, kao i njene dobrobiti vezane za zdravlje vašeg srca i mozga, odabir nečeg poput konzervisane tunjevine je koristan izbor. Međutim, da li je tuna iz konzerve i dalje zdrava?

Konzervisana tunjevina može ponuditi pregršt prednosti poput proteina i stimulativnih i zdravih masti, ali je takođe loše ocijenjena jer ima više natrijuma kao i mnoga druga konzervisana hrana, kao i potencijalno dovodi do izloženosti živi.

Živa, koja se nalazi u mnogim različitim vrstama ribe i morskih plodova, izaziva sve veću zabrinutost zbog uticaja koji može imati na naše kognitivno zdravlje i mentalne funkcije. I sa svim ovim suprotnim razmišljanjima o jedenju tunjevine iz konzerve, mnogi se ljudi možda pitaju vrijedi li je jesti uopšte.

Mnogo toga treba razmotriti prije nego što sebi napravite sendvič od tunjevine. Konzervisana tunjevina je bogata korisnim nutrijentima kao što su proteini i omega-3 masne kiseline i može biti ukusan zasitan međuobrok kako biste bili siti između obroka.

Može se konzumirati ​​kao dio glavnog obroka kako bi vam pomogao da postignete svoje dnevne ciljeve proteina. Iako neke vrste imaju više natrijuma ili masti, možete tražiti brendove koji imaju niži nivo i jednog i drugog.

Dakle, sve dok pronađete marku kojoj vjerujete koja ima manje natrijuma i masti, jedenje konzervisane tunjevine nekoliko puta sedmično može biti savršeno sigurno i zdrav dio vaše svakodnevne prehrane.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vjerovali ili ne, ovo je odgovor kako namjeravaju da...

Filip Radulović u videu koji je objavio Vuković ništa nije objasnio, već je samo ponovio da ovaj...

U Prčnju otvoren Hyatt Regency Kotor Bay Resort

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na svečanom otvaranju hotela "Hyatt regency Kotor bay resort" u Prčanju rekao...

Zemljotres u blizini Šušnja

“Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.7 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od...

Mašković: Demokrate i URA ukrasile Podgoricu predizbornim plakatima, zelenim...

Kako je naveo, iako bi se očekivalo da političke partije, posebno one koje se predstavljaju kao zeleni...

Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom osporava sposobnost Mađarske da...

Neobavezujuću rezoluciju, za koju su glasala 442 evroposlanika, dok su protiv bila 144, podržalo je pet političkih...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare