Izvor:Bosonoga

Deset glumaca koji su lagali kako bi se dokopali filmske uloge

Laganje u CV-ju je prilično uobičajeno u današnjem svijetu i pored činjenice da je danas lakše nego ikad provjeriti navedene informacije kandidata za posao, koje su u vezi sa njihovim obrazovanjem i radnim iskustvom.

Vjerovali ili ne, isto se dešava i u Holivudu, gdje glumci i glumice nerijetko iznose neistine kako bi dobili željenu ulogu u filmu ili seriji, i to ne važi samo za neafirmisane talente, već i velike zvijezde.

U narednim redovima otkrićemo vam koji se to poznati glumaci i glumice nisu ustručavali od laganja kako bi se dokopali željene uloge.

10. Sandra Bullock

Foto: 20th Century Fox

Davne 1990. godine kada se, danas slavna oskarovka, a tada prilično nepoznata glumica Sandra Bulok (Sandra Bullock) prijavila na audiciju za ulogu naučnice biologa u filmu “Love Potion #9” imala je 26 godina. Međutim, popularna glumica je u tom trenu iznenada ostarila za tri godine, jer u protivnom ne bi dobila glavnu žensku ulogu pošto su producenti tražili “iskusnu glumicu u srednjim godinama”. Nažalost, Sandri se prevara nije pretjerano isplatila jer je film zaradio svega 700 000 dolara na kino blagajnama uz prosječnu ocjenu 5,7 na sajtu IMBD.

9. Robert Pattinson

Foto: Warner Bros.

Prije nego što je dobio ulogu u filmu “Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005), Robert Patinson bio je samo još jedan talentovani glumac koji pokušava da se probije u filmskoj industriji. On je priznao da nije uvijek bio iskren kada je išao na audicije za uloge. U nekim slučajevima se pravio da je Amerikanac, a ne Englez, a ponekad je u svom CV-ju navodio da je studirao na Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti u okviru Oksforda, što nije bila istina.

“Bio sam nezaposlen godinama, a kad sam otišao u Los Anđeles, svi režiseri pitali su me šta sam radio posljednjih nekoliko godina. Rekao bih da sam pohađao glumu na Oksfordu. Radio sam to godinama, ali ta priča nije toliko prolazila kada su se Englezi masovno počeli seliti u LA, pa sam se pretvarao da malo budem Amerikanac. Kad je Sumrak izašao, i dalje sam se pokušavao pretvarati da sam Amerikanac, ali ljudi su mislili da sam lud, pa sam stao”, rekao je Patison u jednoj izjavi.

8. Mila Kunis

Foto: Fox

Mila Kunis dobila je ulogu tinejdžerke Džeki Burkhart (Jackie Burkhart) u sitkomu “That ‘70s Show” (1998-2006) kada je imala svega 14 godina. Producenti ove popularne serije, međutim, bili su ubijeđeni da je ona uskoro trebalo da napuni 18 godina. Zašto su to mislili? Pa, zato što im je Mila Kunis upravo to rekla na audiciji za ulogu.

7. Edi Redmejn (Eddie Redmayne)

Foto: Universal Pictures

Oskarovac Edi Redmejn rekao je producentima filma “Elizabeth I” (2007) da umije da jaše konje kako bi dobio ulogu Entonija Bebingtona u ovom prestižnom ostvarenju.

Kada je došlo vrijeme za snimanje, svi su otkrili da je mladi glumac lagao, pa je bilo potrebno angažovati dublera koji će jahati umjesto njega. Producenti filma “The Other Boleyn Girl” (2008), u kome je Edi Redmejn igrao naredne godine, nisu ponovili istu grešku. Oni su ga, naime, prije samog snimanja filma poslali u školu za jahanje.

6. Kloi Grejs Morec (Chloë Grace Moretz)

Foto: Paramount Pictures

Mlada američka glumica je 2011. igrala djevojčicu Izabelu u filmu “Hugo”. Ova uloga je od nje zahtjevala da priča sa britanskim naglaskom, što je ona i učinila na audiciji u Njujorku pred Martinom Skorsezeom (Martin Scorsesse), rediteljem filma. Ona, međutim, nije samo tako pričala kada je došlo vrijeme da glumi, već sve vrijeme.

Mnogo godina kasnije je objasnila da je željela da se predstavi kao britanska glumica, a budući da je pet mjeseci živjela u Londonu, to joj nije bilo toliko teško. Sve do samog kraja njihovog susreta, Skorseze je bio ubijeđen da je ona Engleskinja. Tek kada se Kloi pozdravila sa njim, on je primjetio njenu prevaru, ali ga je sve to lijepo nasmijalo i to ga nije spriječilo da je izabere za ulogu u svom filmu.

5. Ben Hardi (Ben Hardy)

Foto: 20th Century Fox

Ben Hardi je po svaku cijenu želeo da tumači Rodžera Tejlora (Roger Taylor), bubnjara grupe Queen, u filmu “Bohemian Rhapsody” (2018). Kada ga je reditelj filma, Brajan Singer (Bryan Singer), pitao da li zna da svira bubnjeve, on je odgovorio potvrdno, iako je to bila laž.

Singer je tražio od njega da mu pošalje video u kome svira ovaj instrument, kako bi mogao da procijeni da li je on pravi izbor za ulogu Rodžera Tejlora. Hardi je krenuo da paniči kada je to čuo, ali se vrlo brzo smirio i bacio na posao. Kupio je najjeftinije bubnjeve, angažovao lokalnog učitelja i dvije nedjelje svakodnevno vježbao po 10 sati kako bi savladao pjesmu grupe Queen koju je Singer izabrao za audiciju.

Reditelj nije imao zamjerke na sviranje mladog Engleza, i Hardi je dobio ulogu u ovom filmu.

4. Lorens Fišburn (Laurence Fishburne)

Foto: United Artists

Lorens Fišburn počeo je glumiti sa 11 godina, kada je igrao Džoša Hola u sapunici “One Life to Live”. Napustio je seriju da bi glumio Tajrona Milera poznatog kao Mr. Clean, u filmu Apokalipsa režisera Frensia Forda Kopole (Francis Ford Coppola), kada je imao samo 14 godina.

Kako je promaklo da 14-godišnjak glumi vojnika u notorno iscrpljujućem filmu o vijetnamskom ratu?

Fišburn je lagao, jer je rekao Kopoli da mu je bilo 16. Glumac je bio na snimanju filma od 1976. do 1978. godine, živio je u džungli Filipina, radeći zajedno s nekoliko najcjenjenijih glumaca na setu, uključujući Martina Šina (Martin Sheen), Denisa Hupera (Dennis Hopper), Marlona Branda i Roberta Duvalla. Glumac je kasnije priznao da je Kopola imao veliki uticaj na njegov zanat: “Kao glumca, Kopola me trenirao. To je bilo moje poligon.”

3. Džordž Lejzenbi (George Lazenby)

Foto: United Artists

Kad razmišljamo o svim glumcima koji su glumili Džejmsa Bonda, većina se ni ne sjeća Džordža Lejzenbija. Australijski model uopšte nije imao glumačkog iskustva kada ga je agentica za kasting sa kojom je hodao tražila da se prijavi na audiciju za Bonda. Prvo što je Lajzenbi učinio u svom pokušaju da zamijeni Šona Konerija (Sean Connery), bilo je da izgleda poput Šona.

Otišao je do brijača Šona Konerija, Kurta, tražio je da ga ošiša poput Bonda. Kurt mu je tada rekao ko je Konerijev krojač, da bi kasnije otišao po odijelo. U Anthonyju Sinclairu, sva odjela su se morala naručiti unaprijed, ali nakon što se Koneriju jedno nije svidjelo, Lejzenbi ga je uzeo sebi.

Kada je redatelj uloge Dajson Lovel (Dyson Lovell) odveo glumca da se upozna s producentom Herijem Salcmanom (Harry Saltzman), glumac je smislio lažni glumački CV na putu do sastanka. Kasnije u postupku provjere, izvinio se zbog svog lažnog CV-a kada je priznao režiseru Piteru Hantu (Peter Hunt).

“Nikad u životu nisam glumio ni jedan dan. Bio sam model, ali nikada nisam govorio pred kamerom”, rekao je Lejzenbi.

“Šta? I kažeš da ne možeš glumiti? Prevario si dvojicu najnemilosrdnijih muškaraca koje sam ikad upoznao u životu. Drži se svoje priče i napraviću te sljedećim Bondom”, odgovorio je Hant.

On je glumio Bonda samo u jednom filmu, “On Her Majesty’s Secret Service” (1969). Ponuđen mu je dugoročni ugovor za pojavljivanje u dodatnim Bondovim filmovima, ali dobio je loš savjet od prijatelja i odbio izdašnu ponudu.

2. Džordž Kluni (George Clooney)

Foto: ABC

Kluni je očajnički želio dobiti pristojne uloge i znao je da treba biti dio “Screen Actors Guild” ekipe kako bi imao bilo kakve šanse za uspjeh u Holivudu. Tokom jedne audicije lagao je da je igrao u filmu pod nazivom “Cat People”, a na njegovu žalost direktor kastinga na kojem se našao ujedno je bio i direktor “Cat People”.

1. Denijel Krejg (Daniel Craig)

Foto: United Artists

Britanski glumac Denijel Krejg lagao je da je vješt jahač konja kako bi dobijao uloge. Nije imao iskustva sa jahanjem, ali neko vrijeme se se izvlačio sa tom pričom.

“Filmovi koje sam prije radio su imali malo novca da nisam imao priliku vježbati. Ja bih se samo pojavio da pucam i stanem na konja pretvarajući se da znam šta radim”, govorio je Krejg.

On se više nije mogao pretvarati kada je dobio ulogu u SF vesternu “Cowboys & Aliens” (2011), gdje je morao savladati jahanje, a na kraju mu se i svidjelo to iskustvo. “Dvije sedmice sam trenirao jahanje svaki dan prije početka snimanja, da bih na kraju i kupio konja!”

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Tiranija pod rukovodstvom Abazovića

Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor,...

Konatar: URA spremna da odloži glasanje za sudije Ustavnog...

-Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj...

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare