Izvor:Klix ba

Deset najboljih evropskih destinacija za zimska putovanja ove godine

Evropski gradovi su među najposjećenijim destinacijama ove zime. Milioni turista posjećuje Evropu u zimskim mjesecima zbog specifičnih iskustava kojima će se diviti i istraživati.

Evropa nije samo opravdala, već je i nadmašila očekivanja turista koji traže nova iskustva.

Zimske temperature u Evropi razlikuju se, pa tako na sjevernom dijelu ovog kontinenta možete iskusiti pravu zimsku atmosferu, a na jugu možete osjetiti mediteransku klimu. Jedna od preporuka je i putovanje vozom, koje nudi novo iskustvo na putovanjima, pa tako možete vidjeti neuobičajene krajeve, ali putovati i sa lokalnim stanovništvom.

Talin, Estonija – Turisti tvrde da ne postoji grad poput Talina za autentičan ugođaj na božićnom sajmu. Djevojke na štandovima prodaju pržene krompiriće i puding, a u redu se čeka i na vrući liker na bazi ruma.

Tallinn je jedan je od najstarijih glavnih gradova u sjevernoj Evropi i jedno od najboljih mjesta u Evropi tokom zime. Turistička organizacija nudi i pješačku turu s vodičem svaki dan. Pogledom na glavni grad zadiviće vas sovjetske zgrade i crkve s kupolama.

Firenza © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Firenca, Italija – Kao i nekoliko drugih italijanskih gradova, božićno okruženje čini ga jednim od najboljih mjesta za posjetiti u Evropi. Lokalno stanovništvo počinje ukrašavati svoje izloge početkom decembra, a gradska uprava Firence postavlja dekorativnu rasvjetu po ulicama. U Firenci se možete baviti nekim od uobičajenih zimskih sportova ili jednostavno uživati na koncertima, koji se održavaju na trgu.

Minhen © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Minhen, Njemačka – Njemačka je država nekoliko prazničnih tradicija, uključujući pjesme, novogodišnja drvca i adventske kalendare, pa je jedno od najboljih mjesta za putovanje u Evropi tokom zime, a Minhen je naručito cijenjen kao destinacija. Novogodišnji sajam i bajkovita atmosfera su ono što izdvaja Minhen. Kada je riječ o hrani, jedna od preporuka je isprobati neke od najpoznatijih vrsta kobasica i piva.

Helsinki © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Helsinki, Finska – U Helsinkiju možete očekivati pravu prazničnu atmosferu, jer je ovaj grad zimi uglavnom prekriven snijegom. Glavne ulice i trgovine su ukrašene, dok se širi miris kuvanog vina. Iako su temperature izrazito niske u ovom gradu, slavlje ne izostaje, pa ćete tako za vrijeme praznika moći prisustvovati i zabavama u lokalnim restoranima.

Rim © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rim, Italija – Rim u zimskim mjesecima zaista ostaje ugodan i bez gužve. Decembar je najbolje vrijeme za provesti praznike u Rimu, jer počinje svijetliti prazničnim ugođajem i ukrasima. U decembru bi trebalo padati nešto manje kiše u odnosu na novembar, a dani mogu biti vedri i kratki.

Brisel © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Brisel, Belgija – Belgija je poznata kao država različitih jezika. Cijenjena je zbog veličanstvene arhitekture i starih gradova, koji se stapaju s modernim dizajnom. U Briselu ima mnogo sadržaja u kojima možete uživati, a poznat je i po ukusnim vaflima, pivu, čokoladama, dagnjama i pomfritu. Temperature danju u ovom gradu su uglavnom ispod nule.

Pariz © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pariz, Francuska – Pariz se smatra jednom od najboljih destinacija u Evropi ne samo za vrijeme novogodišnjih praznika, već i tokom cijele godine. Moćni Eiffelov toranj dodatno očarava tokom zimskih dana.

Bolonja © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bolonja, Italija – Bolonja je naručito zanimljiva tokom decembra zbog prazničnih tradicija, koje obilježavaju: slavlje počinje 8. decembra kićenjem na glavnom trgu, zatim podjelom paketića za djecu na praznik Svete Lucije, a nakon toga dolaze Badnjak i Božić.

Budimpešta © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Budimpešta, Mađarska – Zima je najbolje vrijeme za odlazak u Budimpeštu. Posjeta ovom gradu posebno privlači pažnju zbog muzeja, starogradskih lokala i termalnih bazena. Posebnu pažnju izazvaće pogled na zaleđeni Dunav.

Venecija © Shutterstock
Foto: Shutterstock

Venecija, Italija – Ukoliko birate Veneciju za svoju zimsku destinaciju, preporučuje se odlazak na karneval. Međutim, kostimirani događaji znaju biti naručito skupi. Stoga se preporučuje uživanje u besplatnim sadržajima koje slavni karneval nudi. Osim karnevala, Venecija je poznata po kulturi koju posjetitelji mogu u potpunosti doživjeti. Jedinstvena arhitektura, kanali i atmosfera starog svijeta zimi postaju čarobni.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD

Nevrijeme sa mestimičnim tornadima pogodilo je od petka, 31. marta ukupno osam američkih država.

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

Abazović glasao u Ulcinju

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare