Đurđić zatvorila Nedjelju mode spektakularnom kolekcijom (VIDEO)

Crnogorska modna dizajnerka Milena Đurđić zatvorila je 29. izdanje modne manifestacije Somersby Fashion Week Montenegro u organizaciji Modne komore Crne Gore, na Imanju Knjaz u Podgorici, kolekcijom od 30 modela.

Dugo očekivana revija “Kao i vrijeme koje nas prati – grubo vrijeme”, Milene Đurđić bila je savršena završnica modnog događaja sezone. Njeni modeli u crnoj boji i bijeloj boji nikoga nijesu ostavili ravnodušnim, čime je opravdala da je ona uvijek odlična.

Crna boja kao simbol vremena u kom živimo, klimatskim promjenama, gašenjem zemlje i bijela koja asocira na novu nadu, ako se osvijestimo, bila je poruka modela koji su viđeni.

FOTO: Nikola Pejović

Milena je prikazala 30 kreacija, a manekenke je predvodila nekadašnji top model Marija Vujović -Vukčević, svakako izneneđenje noći. Ovo je inače bio prvi put da je nekadašnji Viktorijin anđeo i Dolce&Gabbana lice, prošetao pistom u rodnoj Crnoj Gori. Ostavila je sve bez daha i pokazala naraštajima modela kako se ponaša i hoda pistom.

FOTO: Nikola Pejović, top model Marija Vujović -Vukčević

Đurđić je porukom ,”Watch-feel-experience-wear” (gledajte-osjetite-iskusite-nosite), mnoge stavila na test. Da li smo spremni da se promijenimo u korist nas ali i pokoljenja i mijenjamo svijest o svijetu koji odumire. Milena je birala sve profesionalne manekenke sa internacionalnim karijerama pa je kompletna priča djelovala svjetski. Zanimljivi višeslojni krojevi po kojima je poznata pokazali su njenu vještinu kada je rad sa materijalima u pitanju.

Elegancija u primjesama futurizma kompaktno je vladala krojem. Predstavljene su haljine, kombinezoni, kabanice, sakoi i pantalone, predimentionirani rukavi…
Na kraju revije Đurđić i manekenke pokazale su znak “,peace” (mir) i dobile jak aplauz od publike.

Za naš potal Milena je kazala da je srećna jer je njen rad ponovo pokazao da je u samom vrhu te “da joj imponuje što je smatraju ambasadorom mode Crne Gore”.

FOTO: Nikola Pejović

Crnogorska modna kreatorka Marina Banović je sa svojim učenicima iz SSŠ “Spasoje Raspopović” prikazalaa kolekciju sačinjenu od recikliranih materijala, uglavnom teksasa kombinovanog sa drugim tkaninama i nitnama na džinsu.

Studenti treće godine Fakulteta za dizajn i multimediju na smjeru Modni dizajn, predstavili su po jednan model, dok su dvije studentkinje prikazale diplomske kolekcije od po pet kreacija, koje su se svidjele publici.

Publici se elegantnom kolekcijom ,”Moonlight”, predstavila ruska dizajnerka Natalija Urbanova, u sklopu brenda ,”Nurban”.

FOTO: Nikola Pejović

Kolekciju vjenčanica pod nazivom “Bijela rada” prikazala je modna kreatorka Nada Koljenšić. Modeli za svaku građu i stil mlade, svakako su oduševili pa je kreatorka pozdravljena aplauzom.

FOTO: Nikola Pejović

Materijali koje je koristila su ručno rađeni, primijetni su bili kristali i perlice, na haljinama i korsetima, veo sa vezenim šljokicama, čipkom, muslin svilom, organdinom i tilom. Veoma ženstveno i nosivo.

MKCG je i ovog puta vodila računa o svim epidemiološkim mjerama IZJZ, pa je sve proteklo u najboljem redu, a svi prisutni su prethondo kontrolisani pri ulasku, da li imaju potvrde, U sali niko nije bio bez maske. Pohvalno.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare