Film: Najopasnije ženske bande!

Ovog puta bacićemo oko na ženske bande koje su se pohavile na filmu. Danas dajemo pregled filmskog nasilja počinjenog rukama žena i djevojaka, vještih sa skakavcima, sačmarama, pesnicama, pa i zubima. Čudi li što su mete osveta uglavnom muškarci? Ne baš. Zar ne?

Mi vida loca, 1993.
Ovaj preljepi filmi govori o grupi latino djevojaka iz losanđeleskog kraja Eko Park, koje prolaze kroz užas uličnog pakla i života bandi. Tužna i Mišica su dvije djevojke uhvaćene u vrtlog istočnog Los Anđelesa, koje pristupaju bandi kako bi našle nekakav put. One su najbolje prijateljice i dijele sve: tajne, odjeću, ruž, ciklus, gel za kosu, i na kraju čovjeka,dilera po imenu Ernesto. Mješavina dokumentarne drame i televizijske melodrame, sa pojavljivanjima Selme Hajek (Selma Hayek), Spajka Džounza (Spike Jonze), Džejsona Lija (Jason Lee), Denija Treha (Danny Trejo) i Los Lobos.

“Jubilee”, 1978. 

Ovo je film Dereka Džarmana (Derek Jarman), što se mora pomenuti i kao najava i kao upozorenje, čisto da se zna sa čime imamo posla i da stvari neće biti lake. Prije svega, to je film o panku, to je arthaus film, to je, u neku ruku, naučna fantastika. Putuje se kroz vrijeme, govori se o kraju istorije, kraju svijeta a u sredini svega je banda djevojaka. Nju čine Bod, koja je, u stvari, pank persona kraljice Elizabete koja putuje kroz vrijeme, crvena panda u obličju čovjeka zvanog Red i djevojka slikovitog imena Picajzla. Njih tri ubijaju, snimaju pank album, režu se, pokušavaju kastrirati policajca, ženske stvari, u suštini.

“Baise-Moi”, 2000.

Ovaj film nije lakk svariti. Mnogo nesimulilanih scena seksa i ekstremnog nasilja, s pravom “Basie-Moi” (“Jebi me”) stavlja u top 10 lista najšokantnijih filmova ikad snimljenih.Manu i Nadin su par ove price. Prva je lutalica i sitni prevarant. Druga je povremena prostitutka, vedrog duha i prgave naravi. Nakon silovanja i ubistva, one se udružuju i siju nasilje jugom Francuske.Ovo je moderni obrt eksploatacijskog žanra silovanja i osvete, koji je na vrhuncu bio sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Warriors”, 1979.

Ultimativni film o bandama, Volter Hilov (Walter Hill) “Ratnici”, uglavnom je testosteronska gambula, puna kožnih prsluka, slamenih fedora i uopšteno čudnih modnih izbora. Ipak, među njima je i ženska banda, The Lizzies, koja se služi najopkaijim oružjem poznato čovjeku: zavođenjem napaljenih likova. Nemaju obavezni dres kod, opuštenije su od ostalih bandi, čini se da se baš dobro zabavaljaju i nisu ništa manje opake od kostimiranih ludaka koji čine ovaj film.

“The Craft”, 1996.

Ovo je bio kul film. Jedan od najbližih srodnika filma “Clueless”, sa Ališom Silverston (Alicia Silvrstone), u režiji Ejmi Hekerling (Amy Heckerling). Niv Kembel (Neve Campbell) u prvoj značajnoj ulozi, pokrivena opekotinama, fenomenalna Fairuza Balk, koja je, nažalost, isparila sa velikog ekrana, izvrsno histerična Rejčel Tru (Rachel True) i Robin Tani (Robin Tunney), kao nova djevojka, ona koja treba da se uklopi, na koju će se okomiti i koja će im, na kraju, pokazati čija majka crnu vunu prede, doslovno.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sarajevski ministar: Jedino ostaje da pošaljemo vojsku u tržne...

„Ako nema sinergije i discipline građana, nema uspeha. To neće moći pokriti niti jedan zdravstveni sistem (…)...

Vuković: Vlada sekularne, multietničke Crne Gore (FOTO)

“Vlada – sekularne, multietničke, građanske, evropske, koronom teško pogođene – Crne Gore”, napisao je Vuković na Twitteru.

Šehović Spajiću: Manite se “najvećeg” teologa koji veliča etničko...

“Volio bih kad bi zabrinutost pojedinaca zbog našeg odlaska na sahranu jednom od najvećih teologa bila zbog...

Ovo je Sarajka kojoj je posvećena pjesma “Ostani đubre...

Ono što je vjerovatno svima vama koji patite uz pomenute pjesme malo poznato su istinite teške ljubavne...

Vučić na konferenciji za medije pokazao fotografije tijela ubijenih...

Vučić i Vulin su prije prikazanja fotografija upozorili da je riječ o uznemirujućem sadržaju, ističući da su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare