Film: Najopasnije ženske bande!

Ovog puta bacićemo oko na ženske bande koje su se pohavile na filmu. Danas dajemo pregled filmskog nasilja počinjenog rukama žena i djevojaka, vještih sa skakavcima, sačmarama, pesnicama, pa i zubima. Čudi li što su mete osveta uglavnom muškarci? Ne baš. Zar ne?

Mi vida loca, 1993.
Ovaj preljepi filmi govori o grupi latino djevojaka iz losanđeleskog kraja Eko Park, koje prolaze kroz užas uličnog pakla i života bandi. Tužna i Mišica su dvije djevojke uhvaćene u vrtlog istočnog Los Anđelesa, koje pristupaju bandi kako bi našle nekakav put. One su najbolje prijateljice i dijele sve: tajne, odjeću, ruž, ciklus, gel za kosu, i na kraju čovjeka,dilera po imenu Ernesto. Mješavina dokumentarne drame i televizijske melodrame, sa pojavljivanjima Selme Hajek (Selma Hayek), Spajka Džounza (Spike Jonze), Džejsona Lija (Jason Lee), Denija Treha (Danny Trejo) i Los Lobos.

“Jubilee”, 1978. 

Ovo je film Dereka Džarmana (Derek Jarman), što se mora pomenuti i kao najava i kao upozorenje, čisto da se zna sa čime imamo posla i da stvari neće biti lake. Prije svega, to je film o panku, to je arthaus film, to je, u neku ruku, naučna fantastika. Putuje se kroz vrijeme, govori se o kraju istorije, kraju svijeta a u sredini svega je banda djevojaka. Nju čine Bod, koja je, u stvari, pank persona kraljice Elizabete koja putuje kroz vrijeme, crvena panda u obličju čovjeka zvanog Red i djevojka slikovitog imena Picajzla. Njih tri ubijaju, snimaju pank album, režu se, pokušavaju kastrirati policajca, ženske stvari, u suštini.

“Baise-Moi”, 2000.

Ovaj film nije lakk svariti. Mnogo nesimulilanih scena seksa i ekstremnog nasilja, s pravom “Basie-Moi” (“Jebi me”) stavlja u top 10 lista najšokantnijih filmova ikad snimljenih.Manu i Nadin su par ove price. Prva je lutalica i sitni prevarant. Druga je povremena prostitutka, vedrog duha i prgave naravi. Nakon silovanja i ubistva, one se udružuju i siju nasilje jugom Francuske.Ovo je moderni obrt eksploatacijskog žanra silovanja i osvete, koji je na vrhuncu bio sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Warriors”, 1979.

Ultimativni film o bandama, Volter Hilov (Walter Hill) “Ratnici”, uglavnom je testosteronska gambula, puna kožnih prsluka, slamenih fedora i uopšteno čudnih modnih izbora. Ipak, među njima je i ženska banda, The Lizzies, koja se služi najopkaijim oružjem poznato čovjeku: zavođenjem napaljenih likova. Nemaju obavezni dres kod, opuštenije su od ostalih bandi, čini se da se baš dobro zabavaljaju i nisu ništa manje opake od kostimiranih ludaka koji čine ovaj film.

“The Craft”, 1996.

Ovo je bio kul film. Jedan od najbližih srodnika filma “Clueless”, sa Ališom Silverston (Alicia Silvrstone), u režiji Ejmi Hekerling (Amy Heckerling). Niv Kembel (Neve Campbell) u prvoj značajnoj ulozi, pokrivena opekotinama, fenomenalna Fairuza Balk, koja je, nažalost, isparila sa velikog ekrana, izvrsno histerična Rejčel Tru (Rachel True) i Robin Tani (Robin Tunney), kao nova djevojka, ona koja treba da se uklopi, na koju će se okomiti i koja će im, na kraju, pokazati čija majka crnu vunu prede, doslovno.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović o Izvještaju EK: Depresivna slika koju pod hitno...

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa uručila je danas Đukanoviću posljednji...

Joković: Želimo rekonstrukciju Vlade, ne vanredne izbore

Naglašavajući da je SNP za rekonstrukciju Vlade, a ne vanredne izbore, Joković kaže da niko ne može...

Bošković: Anticivilizacijska Vlada čini sve da CG predstavi nesposobnom...

Uništili su, prema njegovim riječima, sve čega su se dotakli. ''Obrazovanje, zdravstvo, ekonomiju, bezbjednost,...

MVP: Petar Marković dugogodišnji poznavalac evropskih politika

U Markovićevoj biografiji se navodi da je gostujući profesor u Briselu i dugogodišnji poznavalac evropskih politika, čije...

Podgoričanin uhapšen zbog 97 grama heroina

Tivatska policija uhapsila je S.E. (56) iz Podgorice kod koga je pronašla heroin. “Pretresom...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare