Hitna odluka Ministarstva: Vanredni nadzor zbog Severininih optužbi

Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne zaštite pokrenulo je postupak vanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalni rad Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano za slučaj Severine Vučković i trenutno je u toku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, rekli su iz Ministarstva za N1 Zagreb.

Podsjetimo, Severina Vučković je u intervjuu za portal Halter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sistema socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za starateljstvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Vučković je iznijela teške optužbe na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalni rad, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske saradnike.

U Newsroomu N1 Zagreb u četvrtak je o tome govorila novinarka Jelena Jindra koja je napravila intervju sa Severinom nakon kojeg su burno reagovali mnogi koje je pjevačica optužila. Među njima je i patrijarh srpski Porfirije.

Nakon upita N1 Zagreb iz Ministarstva su odgovorili da pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pjevačica prozvala.

Komentar navoda koje je Severina iznijela u intervjuu tražili su i od Centra za socijalni rad Zagreb, kao i od podružnice Maksimir koji je Severina u intervjuu optužila.

Odgovor je stigao od Centra za socijalni rad:

“Centar za socijalni rad Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava maloljetnog djeteta. Odluku o sadržajima roditeljskog staranja, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru koji je stigao N1 televiziji.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pred sudstvom veliki izazovi i problemi

Vučković je ukazujući na brojne probleme sa kojima se sudstvo suočava kazala da nezavisnost sudstva omogućava svima...

Predstavljen glavni projekat Skloništa za napuštene životinje

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati...

Svi preminuli mlađi od 40 godina bili nevakcinisani

Takođe, osam od deset hospitalizovanih pacijenata su oni koji nijesu imunizovani, saopštavaju iz Instituta.

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare