Izvor:superzena

Kako je heroin uništio život najljepše manekenke 80-tih – Đije Karađi! (FOTO)

Rođena je 1960. godine u Filadelfiji, poreklom je Italijanka, u čijoj ljepoti su se ogledali i irski i velški geni. Kada se 1977. godine preselila iz Filadelfije u Njujork, trebalo joj je nepuna godina dana da bude najtraženija manekenka.

Bila je veoma tražena i svi su željeli da je angažuju. Krasila je naslovnice mnogih modnih magazina uključujući “Vog“, kao i magazin “Kosmopoliten” na kom se pojavila na naslovnoj strani dva puta u istoj godini. Radila je sa čuvenim fotografima Krisom von Vengehajmom, Frančeskom Skavulom… Slava joj je donijela status poznate ličnosti, ali i probleme. Postala je redovni gost u kultnom klubu “Studio 54”, a počela je sa korišćenjem droga – marihuanomkokainom heroinom.

Njena seksualna orijentacija je često bila dovođena u pitanje. Dok su neki tvrdili kako je isključivo homoseksualnog opredeljenja, drugi su navodili kako je biseksualna. Jedno je sigurno, bila je u vezi sa određenom studentkinjom Elisom Golden. Takođe, postoje i priče da je na jednom snimanju upoznala kozmetičarku u koju se jako zaljubila. Dosta se govorilo o njenoj agresivnoj i posesivnoj ljubavi, ali oni koji su je poznavali govorili su da njene “ljubavne taktike nisu agresivene i predatorke, nego više naivne”.

Takođe, njena zavisnost nije bila tajna, ali se neko vrijeme to tolerisalo. Ipak, Đija je prekoračila granice prihvatljivog – njeno ponašanje, tragove uboda od igala i upaljene rane na rukama na mjestima gdje je stalno ubrizgavala heroin, nisu bili prihvatljivi.

U više navrata pokušala da se suoči za problem zavisnošću od narkotika, ali nije uspjela. Tokom zime 1985. godine, počela je da sumnja da ima HIV. Nekoliko mjeseci ovo je i potvrđeno, a pretpostavlja se da se virusom HIV-a zarazila preko igle kojom je uzimala heroin.

Njena majka nije dopuštala posjete i boravila je u njenoj blizini sve do Đijine smrti 18. novembra 1986. godine, a niko nije znao za Džijinu smrt, pa se niko nije pojavio na sahrani. Tek nakon nekoliko nedjelja bila je vijest koja je izazvala šok. Mnogi smatraju da je njena ljepota bila zapravo prokletstvo, a o njenom životu 1998. godine snimljen je i film “Gia”, a nju je glumila Anđelina Džoli.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare