Konstrakta: Nijedna evrovizijska pobjeda neće dotaći vladajuće strukture

Evrovizija je često poligon za izražavanje društveno-političkih stavova, ali pitanje je koliko to ima smisla i koliko ima zaista uticaja na politiku. Rekla bih da nema i nažalost nijedna evrovizijska pobjeda neće dotaći vladajuće strukture koje odlučuju o našim životima, kazala je Ana Đurić Konstrakta.

Konstrakta će, kako je otkrila u ekskluzivnom intervjuu za Nezavisne, u Prijedoru nastupiti sa svojim bendom „Zemlja gruva“.

„Nastupamo kao Konstrakta i Zemlja gruva. Kako je u pitanju festivalski nastup, trajaće malo kraće od samostalnog koncerta i izvešćemo sve pjesme koje su objavljene kao Konstrakta i one koje odaberemo od ‘Zemlje gruva’“, kazala je Konstrakta, koja je osim o „ŠA festu“ govorila o uspjehu pjesme „In corpore sano“, o festivalima, alternativnoj, mejnstrim i muzici uopšte.

Odgovarajući na pitanje koliko su joj dragi „festivali revijalnog tipa za razliku od takmičarskih“, kazala je kako nije ljubiteljka takmičenja: „Mi smo se i na nacionalno takmičenje za Pjesmu za Evroviziju“ prijavili ne bismo li prikazali široj publici šta radimo, ali naše mjesto, kao autorskog sastava, jeste prije na festivalima koji nisu takmičarski.“

„Incident je utoliko što se izašlo iz uobičajenih tokova. Nismo mi tu usamljeni slučaj, dešava se to s vremena na vrijeme. I Laka, na primjer, na neki način je bio incident. Takvi incidenti su potencijalna tačka neke promjene, novotarije, koja će kasnije najčešće biti uvučena u mejnstrim. Mene incidenti raduju zbog tog prozora u nešto ‘drugo’ i voljela bih kad bi slučajevi poput slučaja Konstrakta podstakli zainteresovanost i radoznalost publike za sadržaje koji su van mejnstrima, ali možda je to preambiciozno“, ocijenila je umjetnica.

Kako je dodala, nisu imali nikakve diverzivne ambicije kad su se prijavili na Pjesmu za Evroviziju 2022.

„Jednostavno, radili smo svoju stvar, onako kako radimo svoje stvari. I možda je ta naša neproračunatost, odnosno to što nismo radili onako kako zamišljamo da publika zamišlja da treba, ono što je prepoznato. Mi smo bili mi“, objasnila je ona.

Prema njenim riječima „najviši domet bi bio kad uspiješ kroz zabavu da približiš ljudima neku problematiku ili da podijeliš neke teme.

“Znači mi kad se ljudi zabave kroz našu muziku, kada promišljaju, diskutuju. Kad sam bila mlađa, značilo mi je da proživljavam i promišljam kroz muziku i tekst pjesme, da prolazim kroz emocije. Kada čujem da je nekom naša muzika to isto obezbijedila, to mi dođe kao veliko priznanje. Bilo je toliko reakcija i mimova, ne sjećam se svega, ali obožavam duhovitost naših ljudi.“

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare