Kuda nestaje želja za seksom?

Da bi se razumjelo gdje nestaje želja za seksom, stručnjakinja za odnose i seks Nikki Goldstein je za The Sun otkrila četiri najveća problema koji smanjuju želju za seskom i ubijaju raspoloženje.

Stres

Za žene, stres može biti glavni inhibitor. “Razmislite o tome šta se događa kada ste stvarno pod stresom i imate poslovne i porodične obaveze. Kada legnete i ne dopustite da te misli izađu iz glave, vaše tijelo se osjeća neprijatno i napeto, što nije najbolje raspoloženje za seks”, objasnila je Nikki.

Ogorčenost

U dugim vezama, partneri često iznova povrjeđuju jedno drugo, a mnoge probleme jednostavno pokušavaju da zaborave. Međutim, to je nemoguće i kod njih se ponekad stvara ogorčenost, koja je jedan od najozbiljnijih ubica želje za seksom. “Možete doći do točke u kojoj držite tu ogorčenost u sebi i kada vaš partner želi seks, pomislite zašto bi imali seks s njim/njom ako već godinama radi stvari koje vam smetaju”, objasnila je.

Vrijeme

Seks u vezama obično se događa kada se probudite ujutro ili prije nego što odete na spavanje noću, što je vrijeme kada ste najviše pospani. Seks naveče je često užurban jer želite što prije da odete na spavanje, dok ujutro trebate dosta vremena da se razbudite. Zato biste trebali da pronađete bolje vrijeme za seks, kada oboje imate energije i kada seks neće biti užurban, naglasila je Nikki.

Samopouzdanje

Ako se ne osjećate 100 posto sigurni i samopouzdani u svojoj koži, to pokazuje da pripadate ne maloj grupi ljudi kojoj ovaj problem uništava seksualni život. “To se može vidjeti kada se zapravo odmičete od partnera jer vam više nije prijatan njegov/njen dodir jer se osjećate pomalo nervozno. Postoje razni faktori koji utječu na to, o kojima, češće žene, nijesu edukovane i nijesu svjesneda nemaju pouzdanja i zašto ga nemaju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare