Kuda nestaje želja za seksom?

Da bi se razumjelo gdje nestaje želja za seksom, stručnjakinja za odnose i seks Nikki Goldstein je za The Sun otkrila četiri najveća problema koji smanjuju želju za seskom i ubijaju raspoloženje.

Stres

Za žene, stres može biti glavni inhibitor. “Razmislite o tome šta se događa kada ste stvarno pod stresom i imate poslovne i porodične obaveze. Kada legnete i ne dopustite da te misli izađu iz glave, vaše tijelo se osjeća neprijatno i napeto, što nije najbolje raspoloženje za seks”, objasnila je Nikki.

Ogorčenost

U dugim vezama, partneri često iznova povrjeđuju jedno drugo, a mnoge probleme jednostavno pokušavaju da zaborave. Međutim, to je nemoguće i kod njih se ponekad stvara ogorčenost, koja je jedan od najozbiljnijih ubica želje za seksom. “Možete doći do točke u kojoj držite tu ogorčenost u sebi i kada vaš partner želi seks, pomislite zašto bi imali seks s njim/njom ako već godinama radi stvari koje vam smetaju”, objasnila je.

Vrijeme

Seks u vezama obično se događa kada se probudite ujutro ili prije nego što odete na spavanje noću, što je vrijeme kada ste najviše pospani. Seks naveče je često užurban jer želite što prije da odete na spavanje, dok ujutro trebate dosta vremena da se razbudite. Zato biste trebali da pronađete bolje vrijeme za seks, kada oboje imate energije i kada seks neće biti užurban, naglasila je Nikki.

Samopouzdanje

Ako se ne osjećate 100 posto sigurni i samopouzdani u svojoj koži, to pokazuje da pripadate ne maloj grupi ljudi kojoj ovaj problem uništava seksualni život. “To se može vidjeti kada se zapravo odmičete od partnera jer vam više nije prijatan njegov/njen dodir jer se osjećate pomalo nervozno. Postoje razni faktori koji utječu na to, o kojima, češće žene, nijesu edukovane i nijesu svjesneda nemaju pouzdanja i zašto ga nemaju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

IJZ: Još pet žrtava koronavirusa, 499 novozaraženih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom...

Duraković: Bošnjačka stranka nova snaga razvoja Petnjice

“Na nedavno održanoj sjednici OO BS Petnjica je usvojen Izborni program za čije ostvarenje će se zalagati...

‘Kafanska’ bijela čorba zimsko zadovoljstvo

Sastojci za 1 l čorbe: 300 g luka300 g šargarepe300 g mesa (junećeg ili...

Bečić: Neprolazna je samo naša ljubav prema Crnoj Gori

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma, gdje je u decembru...

Dejana Živković U DRUGOM STANJU sa beogradskim biznismenom

Iako im pol bebe nije bitan saznanje da će dobiti sina ih je potpuno raznježilo - navodi izvor...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare