“Lutkica” PRVA ŽENA NA ČELU MAFIJE, zbog koje je drhtala cijela Italija! FOTO

Zastrašujuća šefica mafije, nazvana "Lutkica", umrla je 31. decembra 2021. godine u svom domu u Kastelamare di Stabija, u blizini Pompeje, nakon bolesti, u 70. godini.

Prije nego što je postala kraljica italijanse mafije bavila se modelingom i imala je san da se time i bavi.

Asunta Mareska je bila jedina djevojčica u porodici od četiri brata i navodno je kao dijete pokazivala nasilne sklonosti. Jednom je napala drugaricu iz razreda, nanijevši joj ozbiljne povrede, piše italijanski list Korijere dela sera.

Mareska je pobedila na lokalnom takmičenju ljepote 1953. godine i krunisala se titulom Mis Roveljano.

Ikona bezdušne mafije postala je istaknuta kada je ubila ubicu svog muža u Napulju sa 18 godina i postala prva žena šef krvavog klana Kamora.

Assunta Maresca durante il photocall per la presentazione della serie tv ”Pupetta, il coraggio e la passione”, 03 giugno 2013 a Roma. La nuova fiction in quattro puntate di Canale 5 andra’ in onda dal 6 giugno in prima serata. ANSA/ FABIO CAMPANA

Kraljica podzemlja

Mareska, ćerka ozloglašenog trgovca na crnom tržištu, ulovila je Antonija Espozita, tadašnjeg šefa Kamore koji je naredio ubistvo njenog muža, i ubila ga usred bijela dana na ulici u Napulju. Jezivo pogubljenje učvrstilo je njenu poziciju u podzemlju Napulja.

Bivša kraljica ljepote uvijek je insistirala da je djelovala sama i tokom suđenja za ubistvo 1959. godine prkosno je u sudnici rekla: „Ponovo bih to uradila!“.

Nemilosrdna mafijaška šefica porodila se u zatvoru, ali se ponovo ujedinila sa svojim sinom Paskualinom nakon puštanja na slobodu, 14 godina kasnije.

Kada je izašla, Mareska je glumila u filmu zasnovanom na njenom životu i otvorila dvije prodavnice odjeće u Napulju. Takođe se udala za ozloglašenog švercera droge i trgovca oružjem Umberta Amatura, sa kojim je imala blizance.

Asunta Mareska, Lutkica
foto: Profimedia

Brak je doživio katastrofalan preokret kada je Mareska optužila svog muža da je ubio njenog sina, Paskvalina. Tvrdila je da je Amaturo postao ljubomoran na Paskvalinov san da vodi Kamoru. Kada je Paskvalino imao 18 godina, januara 1974, otišao je da se sastane sa Amaturom na gradilištu u Napulju i nestao.

Mareska je sumnjala da je Amaturo ubio njenog sina i zakopao njegovo tijelo u cement, ali je ostala sa mafijaškom figurom iz straha da bi mogao povrijediti njihove blizance.

Kasnije je optužena da stoji iza ubistva Ćira Galija, člana Nuova Camorra Organizzata, koju je vodio nasilni kralj Rafaele Kutolo. Mareska je otvoreno izazvala Kutola tokom konferencije za štampu 1982. i iste godine je uhapšena zajedno sa Amaturom zbog ubistva Alda Semerarija, forenzičara i poznatog neofašiste.

Odležala je četiri godine zatvora prije nego što je oslobođena.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mikić: Ne znamo sa kim se svađa premijer, fotelje...

Mikić ističe da je Crna Gora prevazišla period kada se zbog jedne porodice ili par ljudi zarobljavala...

Zeković: SDP će podržati građansku, nezavisnu Crnu Goru, okrenutu...

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati “vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće”. “Biti...

Radović: Premijer reče da je ovo najbolja Vlada u...

“Isti kaže da su slučajno otkrivene tri pošiljke narkotika, čime smo dokazali da se s kriminalom možemo...

Medojević o Krivokapiću i Abazoviću: Narod ne zaslužuje ovakve...

“Predsjednik Vlade optužio je svog zamjenika da je narko-kartelu dojavio informacije o zapljeni kokaina i da je...

OBDUKCIJA: Smrt muškarca i žene iz Nikšića nastupila utopljenjem,...

Obdukcija je kako saznajemo pokazala da na njihovim tijelima nije bilo bilo kakvih tragova nasilja, te da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare