Izvor:Klix ba

Metoda pomoću koje brzo možete umiriti novorođenče koje plače

Američki pedijatar Robert Hamilton osmislio je metodu zvanu "The Hold" zahvaljujući kojoj možete umiriti bebu staru do tri mjeseca koja plače.

Naravno, trebate imati na umu da svaki pokret mora biti nježan. Uzmite bebu i okrenite je na stomak. Svojom rukom podrupite njenu glavu.

Stavite njenu desnu ruku na njena prsa, a zatim lijevu. Nakon što ste preklopili njene ruke, nježno ih pričvrstite. Zatim svojom rukom poduprite bebinu stražnjicu. Lagano je ljuljate pod uglom od 45 stepeni.

Kako je Hamilton spomenuo u intervjuu, ova metoda je idealna za bebe koje su stare od dva do tri mjeseca. Cilj je rekreirati osjećaj sigurnosti koji je beba imala u majčinoj utrobi.

“The Hold” metoda je ubrzo postala popularna na društvenim mrežama, a mnogi roditelji su naveli kako im je upravo ona najviše pomogla. Naravno, smirivanje novorođenčeta može biti težak zadatak, naročito ako je već sita i ništa je ne boli.

Svaka beba je različita. Ono što pomaže drugim roditeljima i njihom djetetu ne znači da nužno mora pomoći vama i vašem mališanu. Iz tog razloga uvijek trebate obratiti pažnju na male detalje, odnosno korake prilikom smirivanja na koje beba najbolje reaguje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare