Najbolje serije u 2017 godini koje volimo

Game of Thrones

Game of Thrones, Taboo, Fargo serije su o kojima se najviše pričalo ove godine i koje su svojim kvalitetom ukrale slavu filmovima.
Sada je već opšte poznata stvar da ova vrsta programa ukrala slavu filmovima, pa čak i postala kvalitetnija od mnogih filmskih produkcija. Tako da se većina nas trenutno nalazi u problematici: šta izabrati od sve te ponude, jer toliko toga izgleda primamljivo, a vremena je tako malo. Tolika količina serija pokušava da privuče našu pažnju da su nam praktično potrebne super-moći da bi razlikovali zaista odlične od nevjerovatno prosječnih. 

Zbog toga smo odlučili da napravimo godišnji presjek i malu retrospektivu mnogobrojne ponude. Baš kao i prošle godine, opsesivno osvježavamo listu serija dok se pojavljuju sve novije i novije, u pokušaju da prepoznamo i izdvojimo najbolji TV sadržaj koji je trenutno u ponudi

Da bi se kvalifikovala, serija mora da bude: a) serijski program sa scenariom koji je započeo prvu ili novu sezonu tokom 2017. godine, b) sa makar tri emitovane epizode, i c) apsolutno uživanje za gledanje. Ovo je lista, na kojoj će svako pronaći nešto za sebe pa ako nijeste do sada odgledali neku od pomenutih, sada je pravo vrijeme.

1. Orange Is the New Black (Netflix)

Sezona 5 / 13 epizoda.

Čitava sezona se odigrava u toku jednog dana u Litchfieldu. Zatvorska pobuna! Nema nikakvog sata koji odbrojava vrijeme kao u seriji 24, ali radnja je takva da dopušta pričama koje bi inače djelovale zbrzano i nebitno, da se odvijaju kako treba.

2. Fargo (FX)

Sezone 3 / 10 epizoda.

Iako ne baš potpuno razoružavajuća poput prethodne dvije sezone, činjenica je da u trećoj sezoni Ewan McGregor glumi dva lika (sitničava, svadljiva brata). Samo to je dovoljno da je učini obaveznom za gledanje, ali tu su i predivna Carrie Coon iz Leftoversa, Mary Elizabeth Winstead iz 10 Cloverfield Lane i još pregršt dobrih glumaca u odličnim izvođenjima.

3. Big LIttle Lies (HBO)

Prva sezona / 7 epizoda.

Ova misteriozna drama u kojoj glume Nicole Kidman, Reese Witherspoon i Shailene Woodley pokupila je brojne nagrade na ovogodišnjoj dodeli Emmy-ja, ispričana je od strane poznatog producenta Davida E. Kellyja. Izvođenja pomenutog trija glumica, skupa sa predivnim kućama u kojima njihovi likovi žive, dovoljni su da vas navedu da odgledate ovu adaptaciju bestselera iz 2014. godine.

4. Line of Duty (BBC)

Sezona 4 / 6 epizoda.

Ova britanska serija je policijska drama odlična za gledanje u nizu, posebno nova sezona u kojoj se pojavljuje Thandie Newton u ulozi detektivke čija divlja potera za serijskim ubicom podiže tenzije u odredu.

5. The Young Pope (HBO)

Mini serija, 10 epizoda.

Ako ste dovoljno strpljivi da ostanete uz Papamobil Jude Lawa koji lagano ide kroz super-čudne prve epizode, doživjećete prosvijetljenje posle majstorske devete epizode koja se bavi Vatikanskom istragom Njujorškog Nadbiskupa. Moćno, tajanstveno finale dodatno poboljšava seriju koja je u početku djelovala kao gruba šala, u kojoj je radnja bila skrivena besramnim ukrašavanjima i djelovala kao pokušaj da se Law u ulozi Pape predstavi kao besramni pušač s tamnim naočarima. Da li je The Young Pope glupost ili dobra serija? Kao što bi rekao Lenny, tj. Papa Pius XIII, nije bitno. 

6. Game of Thrones (HBO)

Sezona 7 / 7 epizoda.

Noć je mračna i puna užasa – uglavnom zato što se ova epska HBO adaptacija romana George R.R. Martina bliži kraju. Dobra vijest je to što se, sada kad su svi bitni igrači prisutni u Vesterosu, stvari opasno zakuvavaju. Fanovi sa nestrpljenjem čekaju osmu sezonu. 

7. Taboo (FX)

Prva sezona / 8 epizoda.

Proslavljena filmska zvezda Tom Hardy svratio je do FX-a da bi odglumio Jamesa Delaneya, preživelog brodolomnika sa cilindrom koji je odlučan da spriječi brojne Londonce da mu ukradu nasljedstvo, a sve to se dešava 1814. godine. Glumčevo intenzivno izvođenje uloge daje posebnu jačinu seriji kroz koju se prepliću morska trgovina, rat 1812. godine i incest u nerazmrsivom klupku. Odgledajte sve odjednom, jer će to biti od jedno od kvalitetnije provedenih večeri, a i sigurni smo da vam uopšte neće biti teško.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare