Odgovor će vas zaprepastiti: Zašto žene stenju tokom seksa?

Stenjanje i buka tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu. Ali, je li to samo kinematografski prikaz ili stvarno postoji nešto bitno u bučnom seksu? Evo zašto žene stenju tokom seksa!

Upravo to su analizirali stručnjaci, a 2011. je ekipa naučnika sa Lankašira izdala istraživanje na tu temu, tehnički poznatu pod nazivom “kopulatorna vokalizacija.

U istraživanju su ispitali 71 ženu od 18 do 48 godina detaljima o njihovim zvukovima tokom seksa. Otkrili su kako većina njih proizvodi zvukove u krevetu, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam.

Umjesto toga, 66 njih je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou prije i simultano s orgazmom muškarca. Osim toga, dodaju kako žene ubacuju “vikanje” kako bi smanjili “dosadu” u krevetu.

Stenju li žene samo zbog i za muškarce?

“Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, no bombardovanii smo kroz medije s idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom”, kaže naučnica Kristen Mark sa fakulteta Indiana.

Stenjanje je poprilično mudra strategija glumljenja orgazma, nego zapravo nema ništa mudro u tome.

“Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očito nije tako”, kaže autorka i tzv. seksualna nastavnica Peti Brizben, koja savjetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad želi da se što prije završi.

I ženke životinja se oglašavaju za vrijeme seksa. Lažno ili ne, žene nijesu jedina bića koji proizvode zvukove za vrijeme seksa. Istraživanja u životinjskom carstvu otkrivaju da, npr. ženke majmuna babuna, imaju veliki broj stenjanja.

Ta buka postaje sve jača kako se približavaju ovulaciji te kad se pare s babunom koji je više rangiran na njihovoj društvenoj ljestvici.

Seksualne performanse i primatologe na stranu, stenjanje i buka tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je kako su danas žene glasnije nego ikad.

“Žena se uči da preuzme odgovornost nad ličnim užitkom, a one mogu učiniti i korak više te postati učiteljice svom muškarcu”. kaže Brizben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje potiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC...

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir...

Sjutra kiša

Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Kako je saopšteno iz Zavoda...

Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne...

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom. „Dijego je jedan od najbržih igrača na...

Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne...

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom...

Konatar: Ekonomski gledano Otvoreni Balkan je dobra inicijativa

Crna Gora mora da obrati posebnu pažnju na razvoj energetike i poljoprivrede jer to može da bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare