Pet jednostavnih caki za pametnu kupovinu namirnica!

Prolazimo kroz period kada odlazak u kupovinu uglavnom podrazumijeva nabavku osnovnih životnih namirnica.

Očekivano, čeka se u redovima, a u samim prodavnicama vlada napetost i nervoza. Stoga se često desi da se kući vratimo bez nekog proizvoda koji nam je potreban. Takođe, raspored u frižideru zna da nam unese pometnju, odnosno, namirnice nisu pregledno spakovane i desi se da nam nešto promakne ili propadne od stajanja. Ukoliko ste se prepoznali u ovim redovima i želite da promijenite navike prilikom odlaska u nabavku, pažljivo čitajte trikove koji vam mogu i te kako poslužiti tokom ovih dana.

  1. Napravite spisak svega što vam je potrebno

Jako je važno da sa ukućanima napravite listu namirnica sa preciznim količinama za dane koje slijede. Trudite se da realno procijenite potrebe, kako ne biste bespotrebno gomilali hranu. To se posebno odnosi na kvarljive namirnice. Možete se poslužiti papirom i olovkom, bilješkama u telefonu ili aplikacijama koje su namijenjene odlasku u kupovinu.

  1. Napravite raspored u fridžideru

Prilikom slaganja namirnica u fridžider potrebno je da imate dobru organizaciju. Naime, voće i povrće treba odložiti na zasebne police i to tako što ih nećete čuvati u plastičnoj kesi. Razlog je jednostavan, a glasi da na taj način brže trule. Takođe, obratite pažnju na nivo vlažnosti. Na police sa nižom temperaturom ređajte meso, mlijeko, jogurt i jaja. Ostatke prethodnih obroka možete složiti na najviše police, i ponovo konzumirati.

  1. Ne zaboravite na namirnice u dnu frižidera i u špajzu

U vremenima kao što je ovo, za pripremu obroka potrebno je iskoristiti sve namirnice koje imamo u kući. Stoga, obratite pažnju da neke od njih ne ostanu skrivene i nedostupne, jer ćete na kraju morati da ih bacite. Naš predlog je da na poslužavnik poređate ostatke već pripremljenih obroka, i sve one namirnice koje je najbolje da jedete svježe. Pored toga, pobrinite se da uneste red u špajz i začine, a tjesteninu, biskvite, žitarice i čaj stavite na vidno mjesto.

  1. Iskoristite sve prednosti zamrzivača

Ukoliko u prodavnici primijetite namirnice čija cijena je povoljna, pa želite da ih kupite u većim količinama od nedjeljnih potreba, poslužite se zamrzivačem. Naime, možete pripremiti jelo i zamrznuti tako da imate jednu ili dvije porcije, u skladu sa tim da li živite sami ili sa ukućanima. Kada ste gladni, a ponestaje vam namirnica, jednostavno odledite obrok i počnite sa jelom.

  1. Napravite nedeljni plan obroka

Kada obavite kupovinu sjedite i popišite šta sve imate na raspolaganju u fridžideru i na kuhinjskim policama. Osmislite nedjeljni meni, ne izostavljajući nijedan detalj, jer uvijek treba imati neki slatkiš u kući. Na ovaj način, vaša ishrana će biti izbalansirana, imaćete uvid u to koliko vremena protekne između dva odlaska u kupovinu, nećete dozvoliti da hrana propadne i nećete morati da improvizujete od sastojaka koje trenutno imate.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CDT: Presjek nepravilnosti na biračkim mjestima

 Takođe, na biračkom mjestu broj 3 u Bijelom Polju, 7 od 12 zahtjeva za glasanje putem pisma...

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD

Nevrijeme sa mestimičnim tornadima pogodilo je od petka, 31. marta ukupno osam američkih država.

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare