PJESMA UJEDINILA REGION, ŽIŽIĆ I BOŽOVIĆ za STANDARD: Vladana pobijedila sebe, umjetničko srce zalijepljeno za fantastičnu KONSTRAKTU!

Bez obzira na ishod u večerašnjem finalu, Fenomen zvani Konstrakta je apsolutni pobjednik u našim očima, jer UMJETNOST je još jednom, makar na par dana, POMIRILA REGION. A od ponedjeljka ćemo sve jovo-nanovo... I ŠTA ĆEMO SAD?

Polufinale Eurosonga ostavilo je gorak ukus u ustima, jer se još jednom pokazalo da nema mjesta za predstavnika Crne Gore u finalu. Vladana Vučinić je sjajnom interpretacijom numere “Breathe”, emocijom, ali i scenskim nastupom bila na visini zadatka, ali mjesta je, nažalost, bilo samo za odabranih 10 izvođača. I dok je ovo, u poređenju sa ostalim zemljama, koje znatno više ulažu u nastup na Evroviziji, donekle bio i očekivani scenario, ono što je nakon polufinalne večeri izazvala predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta sa numerom i performansom za pamćenje “In Corpore Sano”, niko se nije nadao.

Naime, nastup Konstrakte u polufinalu Evrovizije u Torinu, na Jutjubu je pogledalo skoro 2.000.000 ljudi, što je daleko više u odnosu na sve ostale takmičare koji su nastupili, a ovaj broj i dalje raste. Uz to je i prva u trendingu! Riječi hvale za fenomen zvani Konstrakta pristižu sa svih strana, pravu pometnju je napravila u regionu, posebno u Hrvatskoj, a samim tim, njene šanse na kladionicama se iz sata u sat polako povećavaju.

Srbija je ove godine napravila jedan veliki iskorak u slanju svog predstavnika. Do sada Srbija nije poslala ništa slično, ali ni ‘Evrovizija’ nije vidjela ništa slično.  Bilo bi fatastično da ona odnese pobjedu!“, kazala je nedavno naša Vladana u razgovoru za srpske medije.

Sa ovim su saglasne i njene koleginice Marija Božović i Nina Žižić, koja nas je zajedno sa Who See klapom 2013. godine u Malmeu predstavljala fantastičnom numerom “Igranka”.

“Mnogi kažu da je Eurosong najveći festival takve muzike na svijetu, a ja, ipak, moram da Vam kažem da ga vjerovatno ne bih gledala da nije naše Vladane. Izuzev svega nekoliko pjesama, među kojima se nasla Konstraktina ‘In corpore sano’ i Vladanina ‘Breathe’, ova vrsta muzike nije nešto što ja privatno slušam. Vladana je, moram naglasiti, tokom cijele promo kampanje bila pravi ambasador naše zemlje. Harizmatična, komunikativna, odmjerena, vesela, fantastično stilizovana, zaista nas je predstavila na najbolji mogući način. Pjesma ‘Breathe’ je fuzija nečeg veoma ličnog i duboko emotivnog, a opet za mnoge, nažalost, tako poznatog, čineći je samim tim mnogo težom za izvočenje, dok je pjesma sama po sebi prilicno vokalno zahtjevna. Vladana je uspjela maestralno da iznese cijelu priču. Od srca joj čestitam na velikom uspjehu koji je postigla na evropskoj sceni”, osvrnula se Božović na nastup naše predstavnice.

Božović, Foto: Aleksandar Jaredić

Što se tiče finala, bila je kratka i jasna “Naravno, navijamo za Konstraktu”.

Žižić, iako i sama ima evrovizijskog iskustva, sa nama je bia potpuno iskrena, pa se nije mogla prisjetiti kada je zadnji put pratila ovo takmičenje. Međutim, ovaj put jeste.

“Moram priznati da nimalo nisam bila oduševljena pjesmama, izuzev naše predstavnice i fantastične Konstrakte. Kako god da budem shvaćena meni su zapravo njih dvije i recimo Švedska bile najupečatljivije. Žao mi je što se ni ovaj put nismo plasirali u finale, ali posmatrajući kroz sebe, najbitnije je da je Vladana pobijedila sebe, jer je odlično izgledala i pjevala…”, kazala je Nina.

I ona će, kao i ostatak regiona, u finalu navijati za susjede.

Ne mogu realno da ocijenim, jer nijesam preslušavala sve učesnike, ali neka me ovo umjetničko srce zalijepi za Konstraktu. Zbog snažne poruke koju je tako ležerno poslala, bez (makar naizgled ) imalo truda, a uspjela da pomjeri svakog slušaoca i gledaoca. Njena energija se ne sreće često… i-to-je-sve“, uz osmijeh je poručila Žižić.

Čini se da region nakon 15 godina i nezaboravne “Molitve” Marije Šerifović konačno ima dostojnog takmaca u Evropi. Doduše, u svijetlu političkih dešavanja u svijetu, sve sem pobjeda Ukrajine bilo bi veliko iznenađenje, pa su naša potajna očekivanja nerealna, ali ne i neopravdana. Ali…Konstrakta bi trebalo da uživa u svom trenutku slave i maksimalno ga iskoristi, jer je UMETNICA to i zaslužila!

Konačno, bez obzira na ishod u večerašnjem finalu, Fenomen zvani Konstrakta je apsolutni pobjednik u našim očima, jer UMJETNOST je još jednom, makar na par dana, POMIRILA REGION. A od ponedjeljka ćemo sve jovo-nanovo… I ŠTA ĆEMO SAD?

M.R.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sve vrste goriva jeftinije dva do četiri centa

Eurosuper 98 jeftiniji je tri centra i litar će košta1.74, a eurosuper 95 od danas je 1.70.

NOVA OVLAŠĆENJA: Europol će lakše pomagati u istragama o...

Kako je saopšteno iz Europola, posebno je važna podrška istragama, jer će ubuduće Europol moći da obrađuje...

BESPRAVNA GRADNJA: Ministarstvo odbilo žalbu kompanije Taksina Šinavatre

Inspekcija je, kako se navodi u rješenju ministarstva, tokom nadzora utvrdila da je zatečen objekat u fazi grubih građevinskih...

Nije bilo pomena da tehničko rješenje ne valja

Vuković je u konzorcijumu sa kompanijom Radius iz Herceg Novom izabran na međunarodnom javnom tenderu Vlade, prijavivši...

ČUDNA RAČUNICA RUDNIKA UGLJA: Umjesto 80 miliona od prodate...

On je saopštio da će Rudnik uglja ovom prodajom zaraditi sedam do osam miliona eura, dok bi,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare