Izvor:Klix ba

Pomoći će vam da dugoročno izgubite kilograme: Dijeta koja uključuje kolače i tjesteninu

Postoji niz dijeta uz pomoć kojih možete izgubiti kilograme. Najpopularnije su one kratkoročne gdje za nekoliko dana izgubite i do pet kilograma, ali ukoliko želite smršati i do 25 kilograma, trebali biste probati ovu popularnu dijetu.

Takozvana dijeta UN je dijeta koja traje 90 dana, ali je vrlo jednostavna, jer možete jesti sve namirnice. Važno je samo da izbacite zaslađena pića i alkohol te da čaj i kafu pijete bez dodataka. Preporučuje da pijete barem dva litre vode dnevno.


Doručak

Doručak je uvijek isti. Dan započinjete voćem. Možete pojesti dvije voćke za doručak. Osim banana, jer zbog veće kalorijske vrijednosti, od njih možete pojesti samo jednu. Umjesto voća za doručak možete pojesti šaku suvog voća, ali samo do osam komada.

Proteinski dan

Dijeta počinje proteinskim danom. Za ručak pojedite tri decilitra bistre supe bez rezanaca. Potom pojedite oko 250 grama kuvanog ili pečenog mesa. Po želji dodajte povrće i krišku integralnog hljeba. Dodajte i salatu, koju možete jesti u neograničenim količinama, ali smanjite unos ulja. Umjesto mesa možete pojesti tri kuvana jaja.

Između ručka i večere mora proći najmanje četiri sata. Večera mora biti manja u odnosu na ručak. Takođe, večera se jede bez supe i hljeba.


Škrobni dan

Za ručak možete pojesti tanjir nekog variva koji sadrži pasulj, rižu, grašak ili krompir. Unosite kuvane namirnice s manje masnoća, a smijete pojesti i krišku hljeba. Salata je i za ovaj dan dozvoljena u neograničenim količinama. Večera opet mora biti manja u odnosu na ručak i ne smije sadržavati hljeb.

Ugljenohidrati dan

Za ručak smijete jesti tjesteninu s začinima te možete dodati kečap kao sos. Preporučuje se integralna tjestenina, jer će vas duže držati sitima, a ukoliko vam se ne jede tjestenina, možete pojesti tri kifle ili pizzu.

Večera je nešto drugačija u odnosu na druge dane, jer sada možete jesti slatkiše. Dozvoljeno je pojesti tri kolača ili dva komada torte. Ukoliko ste ljubitelj sladoleda možete pojesti do tri kugle. Za večeru je obavezan i jedan red čokolade za kuvanje.

Voćni dan

Voćni dan podrazumijeva da za ručak jedete voće u neograničenim količinama. Dozvoljeni su i kompoti, ali bez dotanog šećera. Između ručka i večere mora proći najmanje dva sata. Za večeru ponovite iste namirnice.

Vodeni dan

Vodeni dan dolazi kao 29. dan dijete i ponavlja se još dva puta. Slijedi nakon voćnog dana i poslije njega mora biti proteinski dan. Služi da napravi detoks organizma. Smijete piti čaj i kafu, ali bez dodataka.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Požar u noćnom klubu u Španiji, najmanje šestoro poginulih

Požar je izbio u popularnom noćnom klubu Teatre, koji se nalazi u oblasti...

Snima se film o podmornici „Titan“

Film, koji se trenutno zove „Salvaged“ („Spaseni“), dolazi od producenta E. Brajana Dobinsa,...

Vujović: Zna se na kom je putu onaj kome...

Vujović je na društvenoj mreži X naveo da se zna na kojem je putu onaj kome smeta...

Najveći pad ponude novca otkada ECB objavljuje podatke

Pokazatelj M3 smanjio se u avgustu 1,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, nakon pada u...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare