Izvor:Klix.ba

Sarajliji lopov opljačkao stan, on mu poručio: Ne mogu ti oprostiti što si ušao u obući

Sarajlija Harisu Dedoviću lopov je opljačkao stan, a on je to na satiričan način podijelio na društvenim mrežama i upozorio komšije da pripaze na svoju imovinu.

Na samom početku Dedović je istakao da se već neko vrijeme njegove komšije na Višnjiku žale da im nestaju stari. Kako navodi nedavno je njegovom komšiji ukraden bicikl, a jučer je i sam došao na red.

Lopov je iz Dedovićevog stana odnio nekoliko pari obuće, ličnih stvari, ali i novac.

“Ako ti je trebalo i nisi imao šta da obuješ, halal bile čizme i cipele. One žute čizme ‘kanađanke’ su ti plaho stare, jer ja i zimi rijetko nosim čizme, pa mi mogu dugo trajati. S druge strane, u voznom su stanju i nisu iznošene previše. Uzmi sprej za impragnaciju pred zimu, napršći dobro. Smeđe cipele su ti fula. Neka čudna nijansa. Teško ćeš nać’ kaiš za uz njih, ali mogu ono kežual koša preko kaiša. I one su nekoliko puta obuvene, kad sam imao neka gostovanja na TV-u ili nekim konferencijama”, naveo je urednik satiričnog portala Šatro.

Potom je na satirčan način posavjetovao lopova šta da čini ako kojim sučajem ponovo odluči ući u tuđi privatni prostor.

“Ako budeš ulazio opet, nemoj kidati vrata od ormara. Nisi ih morao ni ovaj put – klizna su. Što se tiče keša, ako ti je trebalo i to je halal. Razumijem, sve je haos poskupilo. Ja sam to ostavio od nekih dnevnica za odmora, ali nema veze, zaradit će se ako Bog da, pa ću razmijeniti. Američki dolar je skočio pofino, pa pazi da te ne zavrnu u banci ili mjenjačnici po starom kursu. On ti je haman izaš’o bare-bare s eurima. Ono što ti ne mogu halaliti je da si vjerovatno ulazio u obući. Ćilimi su mi friško oprani. Ošurio sam se stišćući onu pumpicu dok sam dezinfikovao sve kuda si vjerovatno prošao. Došle mi podlaktice k’o kod Ronija Kolemana. Doduše nisi ništa isprlj’o. Hvala ti za to. Nisi vala mor’o ovoliko razbacano ostavit’, ali kontam, u brzini je bilo. Uzdravlje. Haris”, napisao je Dedović.

U posljednje vrijeme građani Sarajeva sve češće se žale na pokušaje krađe i provale u njihove stanove. Očito su kradljivci odlučili iskoristiti ljeto i godišnje odmore kada su mnogi van grada.

Jedna čitateljka nedavno nam se javila te ispričala filmsku scenu koju je doživjela u svojoj zgradi u naselju Miljacka.

“Večeras u ulici Džemala Bijedića u naselju Miljacka, u 1:35 sati čujem čudne zvukove iz pravca hodnika, priđem ulaznim vratima pogledam na špijunku i vidim tri lopova sa fantomkama na glavama i baterijom pokušavaju da razvale vrata gurajući neki metal oko brave i udarajući ramenom u vrata, pokušavajuči da ih izvale vrata moga stana, a jedan lopov vrata stana komšija preko puta. U svoj panici uspjeli smo da aktiviramo alarm koji se nalaze u stanu, te pozvali policiju”, navela je.

Također, i ona je upozorila sve sugrađane da čuvaju sebe i svoje porodice kao i imovinu, jer, kako kaže, lopovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto.

“Čuvajte se kako znate i umijete.. Ovo više ne bira, dan noć, ima li iko kući ili nema. Pripazite se kada ulazite izlazite iz zgrade/stana! Sami sebi smo prepušteni”, zaključila je.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare