Izvor:Klix.ba

Sarajliji lopov opljačkao stan, on mu poručio: Ne mogu ti oprostiti što si ušao u obući

Sarajlija Harisu Dedoviću lopov je opljačkao stan, a on je to na satiričan način podijelio na društvenim mrežama i upozorio komšije da pripaze na svoju imovinu.

Na samom početku Dedović je istakao da se već neko vrijeme njegove komšije na Višnjiku žale da im nestaju stari. Kako navodi nedavno je njegovom komšiji ukraden bicikl, a jučer je i sam došao na red.

Lopov je iz Dedovićevog stana odnio nekoliko pari obuće, ličnih stvari, ali i novac.

“Ako ti je trebalo i nisi imao šta da obuješ, halal bile čizme i cipele. One žute čizme ‘kanađanke’ su ti plaho stare, jer ja i zimi rijetko nosim čizme, pa mi mogu dugo trajati. S druge strane, u voznom su stanju i nisu iznošene previše. Uzmi sprej za impragnaciju pred zimu, napršći dobro. Smeđe cipele su ti fula. Neka čudna nijansa. Teško ćeš nać’ kaiš za uz njih, ali mogu ono kežual koša preko kaiša. I one su nekoliko puta obuvene, kad sam imao neka gostovanja na TV-u ili nekim konferencijama”, naveo je urednik satiričnog portala Šatro.

Potom je na satirčan način posavjetovao lopova šta da čini ako kojim sučajem ponovo odluči ući u tuđi privatni prostor.

“Ako budeš ulazio opet, nemoj kidati vrata od ormara. Nisi ih morao ni ovaj put – klizna su. Što se tiče keša, ako ti je trebalo i to je halal. Razumijem, sve je haos poskupilo. Ja sam to ostavio od nekih dnevnica za odmora, ali nema veze, zaradit će se ako Bog da, pa ću razmijeniti. Američki dolar je skočio pofino, pa pazi da te ne zavrnu u banci ili mjenjačnici po starom kursu. On ti je haman izaš'o bare-bare s eurima. Ono što ti ne mogu halaliti je da si vjerovatno ulazio u obući. Ćilimi su mi friško oprani. Ošurio sam se stišćući onu pumpicu dok sam dezinfikovao sve kuda si vjerovatno prošao. Došle mi podlaktice k'o kod Ronija Kolemana. Doduše nisi ništa isprlj'o. Hvala ti za to. Nisi vala mor'o ovoliko razbacano ostavit’, ali kontam, u brzini je bilo. Uzdravlje. Haris”, napisao je Dedović.

U posljednje vrijeme građani Sarajeva sve češće se žale na pokušaje krađe i provale u njihove stanove. Očito su kradljivci odlučili iskoristiti ljeto i godišnje odmore kada su mnogi van grada.

Jedna čitateljka nedavno nam se javila te ispričala filmsku scenu koju je doživjela u svojoj zgradi u naselju Miljacka.

“Večeras u ulici Džemala Bijedića u naselju Miljacka, u 1:35 sati čujem čudne zvukove iz pravca hodnika, priđem ulaznim vratima pogledam na špijunku i vidim tri lopova sa fantomkama na glavama i baterijom pokušavaju da razvale vrata gurajući neki metal oko brave i udarajući ramenom u vrata, pokušavajuči da ih izvale vrata moga stana, a jedan lopov vrata stana komšija preko puta. U svoj panici uspjeli smo da aktiviramo alarm koji se nalaze u stanu, te pozvali policiju”, navela je.

Također, i ona je upozorila sve sugrađane da čuvaju sebe i svoje porodice kao i imovinu, jer, kako kaže, lopovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto.

“Čuvajte se kako znate i umijete.. Ovo više ne bira, dan noć, ima li iko kući ili nema. Pripazite se kada ulazite izlazite iz zgrade/stana! Sami sebi smo prepušteni”, zaključila je.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne...

Kako Konjević tvrdi na Tviteru, to je bio njegov zahtjev još 11.07.2022, koji je objelodanio u objavi.

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

Filipović: Abazović je slagao, jedinu nekretninu koju sam ikad...

“Dritan je danas mučki i fukarski slagao. Ja od 2015. nisam politički eksponirana ličnost i ne moram...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare