VIDEO: Ko je ko u “Kafani kod besmrtnih”? Najbolje scene jugoslovenskog filma

Slika domaćih legendi u “Kafani kod besmrtnih” hit je na društvenim mrežama, ali mnogi ne prepoznaju sva lica na njoj. Zato bi ova slika trebalo da bude glavni test opšte kulture za sve,a mi vam, za svaki slučaj, dajemo i “rješenje”.

 

 1. Josif Tatić

{youtube}oiY2dXh6SM4{/youtube}

Josif Tatić, glumčina (1946-2013), čuveni Jataganac iz „Boljeg života“ i Tale iz „Grlom u jagode“, koji je za sobom ostavio još čitav niz uloga u filmovima i predstavama.

 1. Momo Kapor

Momčilo Momo Kapor (1937-2010), umjetnik za kojeg ne znaš da li je poznatiji i bolji kao pisac ili kao slikar. Beograd mu je bio vječita inspiracija, a za sobom je ostavio “Beleške jedne Ane”, “Unu”, “Folirante”…

 1. Bata Stojković

{youtube}UIr_EmJH6tA{/youtube}

Danilo Bata Stojković (1934 – 2002), istinska glumačka legenda, “balkanski špijun”, nervozni Laki Topalović iz “Maratonaca”, Brka iz “Ko to tamo peva”… Ali i mnogo više.

 1. Toma Zdravković

{youtube}d2Yy7mtZNFs{/youtube}

Tomislav Toma Zdravković (1938-1991), legenda narodne muzike, bez čijih pjesama odlazak u kafanu ne može da prođe. “Kafana je moja sudbina”, “Svirajte noćas samo za nju”, “Sećaš li se, Sanja”… samo su neke od njih.

 1. Zoran Radmilović

{youtube}4LoYzP0FRtI{/youtube}

Zoran Radmilović (1933-1985), neprikosnoveni kralj humora i improvizacije među domaćim glumcima. Legendarne uloge su mu Radovan III i Kralj Ibi u Ateljeu 212.

 1. Dragan Nikolić

{youtube}LQt7aWYsARU{/youtube}

Dragan Gaga Nikolić (1943-2016), veliki gospodin srpskog glumišta. Igrao šmekere (Flojd, “Nacionalna klasa”), “otpisane” (Prle, “Otpisani”), pljačkaše (Alija, “Banović Strahinja”), grofove (grof Milan Jagodić, “Sva ta ravnica”)…

 1. Pavle Vuisić

{youtube}r1R-Er_e7V8{/youtube}

Pavle Vuisić (1926-1988) veliki boem, neostvareni novinar i pravnik, ali zato jedan od najzanimljivijih figura glumačke scene. Za sobom ostavio više od 170 uloga u filmovima i serijama i svakoj je dao svoj pečat.

 1. Milorad Mandić Manda

{youtube}uHfcB6_ZMOs{/youtube}

Milorad Mandić Manda (1961-2016), glumac, voditelj, miljenik mlade publike. Kao njegove najzapaženije uloge ističu se Viljuška u kultnom “Lepa sela lepo gore” i Terza u “Tri palme za dve bitange i ribicu”.

 1. Dragomir Bojanić Gidra

{youtube}zhiWgSEEUaw{/youtube}

Dragomir Bojanić Gidra (1933-1993), glumac čije je ime sinonim za “Žikinu dinastiju”. Pod pseudonimom „Antoni Gidra“ u Italiji je snimio desetak vesterna i akcionih filmova.

 1. Dušan Prelević Prele

{youtube}0L37Rr1Eobo{/youtube}

Dušan Prelević Prele (1948-2007), “poslednji beogradski mangup”, sjajan pjevač, glumac, pisac, scenarista, roker… Najpoznatiji po svom karakterističnom glasu koji je obilježio prvi mjuzikl “Kosa” u Ateljeu, ali i problematičnoj naravi.

 1. Bata Živojinović

{youtube}27gjW0x-O5I{/youtube}

Velimir Bata Živojinović (1933-2016), glumačka legenda sa najimpresivnijom karijerom u cijelom regionu – odigrao je više od 350 filmskih uloga. U tom kontekstu prva asocijacija su partizanski filmovi, prvenstveno “Valter brani Sarajevo”, koji je mega popularnost doživeo u Kini.

 1. Petar Kralj

{youtube}BYxcHVm2mjE{/youtube}

Petar Kralj (1941-2011), poznati glumac, nosilac brojnih priznanja, kao i četiri nagrade za životno djelo.

 1. Bora Todorović

{youtube}ynt0qZtLmpM{/youtube}

Borivoje Bora Todorović (1929-2014), glumačka legenda, brat slavne Mire Stupice i otac popularnog Žike Todorovića. Najupečatljiviji u filmovima „Maratonci trče počasni krug“; „Balkan ekspres“, „Dom za vešanje“, „Profesionalac“…

 1. Frenk Zapa

Lik Frenka Zape ostao je sa originalne slike “kafane” u kojoj su okupljene prerano preminule svjetske muzičke zvijezde.

Izvor: Noizz.rs

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rusi demantuju da napuštaju nuklearku u Zaporožju

"Mediji aktivno šire lažne informacije da Rusija navodno planira da se povuče iz Energodara i napusti nuklearku....

Pomoćnica ministra odbrane SAD dolazi u Crnu Goru, objavljeno...

„U Crnoj Gori, dr Valander će učestvovati na godišnjem sastanku ministara odbrane Američko-Jadranske povelje (A5) sa predstavnicima...

Kineska policija pretukla i uhapsila novinara BBC-a

"BBC je izuzetno zabrinut zbog tretmana našeg novinara Eda Lorensa koji je uhapšen i vezan lisicama dok...

Alarmantna situacija u seoskim obrazovnim ustanovama na sjeveru: Škole...

Obećanja da će se preko razvojnih projekata, valorizacije prirodnih resursa i modernizacije sela zaustaviti migracija stanovništva na...

PROTEST ZBOG MJERA PROTIV KOVIDA – U Šangaju uhapšena...

Na pitanje novinara Frans presa o razlogu hapšenja, jedan policajac je rekao da privedeni nijesu poštovali naredbe...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare