VIDEO – Sin Luisa: Marko Louis posvetio spot borbi protiv nasilja nad ženama!

Marko Louis izdao je spot za pjesmu “Cveće canfalo”, koju je snimio zajedno sa Vlatkom Stefanovskim, ovo je četvrti po redu spot sa novog albuma. Spotom ujedno najavljuje koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”.

Spot, koji je snimljen u filmskom stilu, posvećen je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktuelna u svim društvenim poljima. Marko Louis zajedno sa režiserom Draganom Jereminovim potpisuje scenario za spot a Dragan Jereminov potpisuje režiju, kameru i montažu. U spotu se pojavljuje naš poznati glumac Dragan Petrović Pele i mlada perspektivna glumica Iva Ilinčić.

 

Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svijest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom “Nije svako djelo umjetničko djelo” dobio sam ideju da kontaktiram Autnomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti”, izjavio je Marko Louis.

 

Kompozicija “Cveće Cafnalo” je inače inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti koju je prvobitno obradio Markov otac Ljubiša Stojanović Louis 1985. godine. Marko Louis je prema motivima očeve izvedbe obnovio duh ove pjesme i time produžio njen vijek. Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umijećem i energijom doprinio da pjesma dostigne jednu posebnu dimenziju. Sinergija ova dva umjetnika se osjeća kroz cijelu pjesmu.

Ovaj spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”. Marko prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom Omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 08.decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

{youtube}2b4RZRD5HL4{/youtube}

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

Vlahović: Ovo je nevjerovatno samoponiženje, ostaće kao primjer sramote!

"Ovo je nevjerovatno samoponiženje. Ostaće kao primjer sramote", poručio je Vlahović te dodao:

Austrija: Bujica nosi sve pred sobom, proglašeno vanredno stanje

Jake padavine su pogodile ovu oblast u noći između utorka i srijede. Na tom...

Đukanović sa Mišelom: Crna Gora pouzdan partner EU i...

“Sa predsjednikom Šarlom Mišelom na marginama NATO samita o prevazilaženju prepreka za napredak regiona u procesu integracije....

Protjerani Božović i bez diplomatske legitimacije prima platu 4.400...

Međutim, kako tvrde crnogorski zvaničnici, tome je došao kraj – Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore vraćene su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare