VIDEO – Sin Luisa: Marko Louis posvetio spot borbi protiv nasilja nad ženama!

Marko Louis izdao je spot za pjesmu “Cveće canfalo”, koju je snimio zajedno sa Vlatkom Stefanovskim, ovo je četvrti po redu spot sa novog albuma. Spotom ujedno najavljuje koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”.

Spot, koji je snimljen u filmskom stilu, posvećen je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktuelna u svim društvenim poljima. Marko Louis zajedno sa režiserom Draganom Jereminovim potpisuje scenario za spot a Dragan Jereminov potpisuje režiju, kameru i montažu. U spotu se pojavljuje naš poznati glumac Dragan Petrović Pele i mlada perspektivna glumica Iva Ilinčić.

 

Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svijest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom “Nije svako djelo umjetničko djelo” dobio sam ideju da kontaktiram Autnomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti”, izjavio je Marko Louis.

 

Kompozicija “Cveće Cafnalo” je inače inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti koju je prvobitno obradio Markov otac Ljubiša Stojanović Louis 1985. godine. Marko Louis je prema motivima očeve izvedbe obnovio duh ove pjesme i time produžio njen vijek. Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umijećem i energijom doprinio da pjesma dostigne jednu posebnu dimenziju. Sinergija ova dva umjetnika se osjeća kroz cijelu pjesmu.

Ovaj spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”. Marko prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom Omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 08.decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

{youtube}2b4RZRD5HL4{/youtube}

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni...

Dva izvora Pobjede, bliska samom vrhu Vlade, navela su da je pristupanje Crne Gore „Otvorenom Balkanu“ već...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare