Abazović: Svakom građaninu sada jasno koliko imaju smisla izmjene tužilačkih zakona

Odluka podgoričkog Višeg suda da ne odredi pritvor Slobodanu Kašćelanu i ostalim uhapšenim članovima kavačkog kriminalnog klana pokazuje koliko ima smisla rad nove vlasti na izmjenama zakona, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Svakom građaninu je sve jasno koliko sada ima smisla ovo što radimo sa izmjenama zakona”, rekao je Abazović novinarima nakon javne debate o Nacrtu izmjena zakona o državnom tužilaštvu.

On je kazao da taj postupak sudstva ne umanjuje uspjeh policije.

“Žao mi je što je Crna Gora u situaciji u kojoj jeste, moraćemo da se borimo izgleda. Neka svako snosi odgovornost za sve što se bude dešavalo u narednom periodu vezano za organizovani kriminal u Crnoj Gori”, poručio je Abazović.

Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, državni sekretari tog Vladinog resora i čelnici Uprave policije sastali su se u zgradi MUP-a, gdje su, prema saznanjima Vijesti, govorili o odluci Višeg suda da ne odredi pritvor uhapšenim članovima kavačkog kriminalnog klana.

“Policija i SDT uradili sve što je do njih, sistem truo. Država – mafija 1-1. Idemo dalje”, rekao je Abazović Vijestima nakon sastanka.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Katnić otkazao obezbjeđenje: Ministre Sekuloviću, ubuduće ste Vi odgovorni...

“Naime, dana 14.09.2021.godine iz te službe šefu mog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori....

VIDEO: Na Kosovu zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama,...

Pripadnici kosovske policije oduzimaju tablice vozila sa oznakama sa sjevera Kosova, dok vozila koja imaju tablice sa...

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a čija je ovogodišnja tema: Izgradnja otpornosti putem...

Uhapšen vođa navijača Vojvodine Sloba Snajper zbog krvničkog prebijanja...

„Zbog fizičkog nasilja ona ga je već prijavljivala, a prethodni put pretukao je u kafani “Magacin”, kaže...

Raonić: Dešavanja na Cetinju test koji je položio Javni...

On je u emisiji Radija Crne Gore "Link", koja će se emitovati svakog dana i na Prvom...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare