Adžić: 150 pripadnika VCG pripravno za brzo reagovanje u ugroženim područjima

Vojska Crne Gore je u cilju izvršenja zadataka iz svoje treće misije, a koji se tiču pomoći civilnim institucijama i građanima u slučaju potrebe, opredijelila određena sredstva i snage koje u svakom trenutku mogu biti zadejstvovane, kazao je ministar unutrašnjib poslova i koordinator rada Ministarstva odbrane, Filip Adžić.

On je obišao opštine na sjeveru Crne Gore koje su pogođene jakim nevremenom i poplavama.

“Za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom aktuelnim vremenskim nepogodama i poplavama, određeno je 150 pripadnika Vojske Crne Gore, sa sredstvima i opremom, medicinski tim, inžinjerijske mašine, kao i transportni helikopteri Bell 412 EPI i Bell 505. Snage su locirane u Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima Podgorici, Kolašinu i Baru. U slučaju pogoršanja vremenskih prilika i situacije na terenu, broj pripravnih pripadnika VCG se može i povećati”, naglasio je Adžić.

Pripadnici kako lokalnih tako i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar, zahvalivši se svima koji su svojim ogromnim naporima doprinijeli da se situacija značajno poboljša.

On je poručio i da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

” Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spašavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara”, kazao je Adžić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dukljani posjetili plavu grobnicu Crnogoraca, simbol hrabrosti i žrtve...

Na Badnje jutro 1916, brod Brindizi koji je prevozio crnogorske dobrovoljce iz Sjeverne Amerike prema Crnoj Gori,...

Stigli prvi gosti sa Baltika: U Tivat sletjelo 116...

Njih su na Aerodromu Tivat dočekali predsjednik Odbora direktora To Montenegro - Air Montenegro Pavle Ljesar, član...

Ramazzotti otpada, u Bar stiže druga velika zvijezda?

Crne Gore nema u okviru svjetske turneje pod nazivom "Battito infinito", objavljene na zvaničnom sajtu slavnog muzičara,...

Koncert Nine Žižić za kraj “Majske priče u Prijestonici”

"Za nama su 22 dana raznovrsnog muzičkog, kulturno-zabavnog i dječijeg programa, tokom kojih je Prijestonica bila prava...

Hrvatska: Vozio auto-putem s 4,28 promila alkohola u krvi

Vozač automobila slavonskobrodskih registracija odmah je isključen iz saobraćaja te je odveden u policijsku stanicu gdje je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare