Izvor:RTCG

Begović: Ovo je neodrživo stanje, dogovora mora biti, nadamo se pomoći Sekulovića

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović kazao je da će obrazovati radnu grupu koja će napraviti platformu sa kojom će ponovo izaći pred Ministarstvo finansija nakon jučerašnjeg neuspjelog dogovora. Istakao je da idealno rješenje ne postoji,ali se nada da će uz pomoć ministra unutrašnjih poslova koji sada pokriva i Ministarstvo pravde naći neki kompromis.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je veći broj advokata bio za opciju da se sporazum Ministarstva finansija ne prihvati i da se nastavi sa obustavom pružanja pravne pomoći.

“Argumentacija advokata bila je da je u tom sporazumu navedeno da se moraju odrediti modaliteti fiskalizacije advokata, protiv čega je bio veliki broj njih, jer smatramo da mi objektivno ne možemo potpasti pod fiskalizaciju, dok je jedan dio advokata smatrao da su odredbe tog sporazuma nedovoljno precizne”, objasnio je Begović.

Kazao je da su tražili izlaz iz takve situacije.

“Juče smo obavijestili Ministarstvo finansija i negdje u tom dopisu istakli da postoji iskrena želja i potreba da se nađe najbolje rješenje. Mi ćemo ovih dana u Advokatskoj komori organizovati radnu grupu koja bi napravila takozvanu platformu sa kojom bi izašli ispred Ministarstva finansija i računam da bi se u nekim ponovnim dijalozima moglo doći do rješenja”, kazao je on.

Istakao je da je svjestan da idealnog rješenja ni za jednu stranu nema, ali smatra da bi se kompromisom moglo doći do dogovora.

“Pedeset dana obustave u advokaturi, to je paralisalo pravni sistem. Naši klijenti nevjerovatno trpe zbog toga. Mi smo osjetili tegobe svega toga”, dodao je on.

Naglasio je da dogovora mora biti.

“Ovo je neodrživo stanje”, kazao je on.

Dodao je da još nijesu dobili odgovor budući da su svoj stav saopštili juče u 15 sati.

“Nadam se da će ljudi iz Ministarstva koji su do sada bili korektni naći dovoljno vremena da nam odgovore”, kazao je Begović.

Uzda se i u ministra Sergeja Sekulovića.

“Računam i da će biti uključeno Ministarstvo pravde budući da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović koji je advokat sada pokriva resor Ministarstva pravde, dakle neko ko je apsolutno upoznat sa stanjem u našoj profesiji”, istakao je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Potrošači Vinogradske ulice ostali bez vode, zbog oštećenja magistralnog...

“Ekipe će u ranim jutarnjim časovima pristupiti otklanjanju kvara, očekujemo da će isti biti saniran do 15...

Milatović: Logično da premijer formira partiju, biću dio te...

Milatović je kazao da očekuje da ovaj predlog prođe u Skupštini. "Mislimo da je...

Protesti protiv manjinske vlade održani večeras u nekoliko gradova

Na protestu u Podgorici bili su, između ostalih, predstavnici Demokratske Crne Gore, Prave Crne Gore i Alternative...

Proslava pobjede lavova u Andrijevici

Čitaoci portala AntenaM su poslali snimke proslave iz Andrijevice, gdje je temperatura trenutno oko nule, što nije...

Ćorović: Premijerovi pokušaji da preduhitri i zaustavi pad Vlade...

Ćorović dodaje da je lamentiranje nad gubitkom fotelja premijera, pojedinih ministara i pojedinih predstavnika partija koje su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare