Bemax već asfaltirao 23 kilometra auto-puta: I pored korone poštujemo rokove

Na najvažnijem projektu u Crnoj Gori, autoputu Bar- Boljare, dionici Smokovac Mateševo, kompanija Bemax asfaltirala je do sada 23 kilometra puta, saopšteno je Standardu iz te kompanije.

Kako kažu iz Bemaxa, elektrifikacija autoputa, osim osnovnog benefita, za građane Podgorice i okolnih mjesta, značiće i bolju snabdjevenost strujom. Na ovom potezu radi se 110 kilovatna trafostanica koja sa svojim karakteristikama obezbjeđuje duplo napajanje za Zlaticu i skoro pola Podgorice. Na trasi radi oko 420 radnika ove podgoričke firme.

Petlja na Smokvcu počinje na Bulevaru Vilija Branta kružnim tokom, nastavlja se nadvožnjakom preko željezničke pruge, zatim platoom naplatne rampe 500 metara i dalje ka Kolašinu. Vrijednost ugovorenih radova se procjenjuje na oko 179.500.000 eura.

“Stepen izvršenosti radova je preko 95%. Radovi se odvijaju u skladu sa ugovorenom dinamikom. Iako se to možda na prvi pogled ne može vidjeti na gradilištima se izvode završni radovi na odvodnjavanju i na snabdijevanju vodom i strujom. Imajući u vidu da su radovi na snabdijevanju vodom i strujom imali problem neusaglašene projektne dokumentacije sa situacijom na terenu, čekali smo njih da završe svoje radove kako bi otpočeli radove na pripremi za asfalt. Kada govorimo o asfalterskim radovima na današnji dan smo asfaltirali preko dvadeset tri kilometra trase (od 41 km) (osim asfalta na mostovima)”, navode iz Bemax-a.

Kako kažu, imaju problema prilikom izvođenja radova zbog trenutne epidemiološke situacije sa korona virusom, ali se trude da to i ne utiče na dinamiku radova.

“Izgradnjom autoputa omogućiće se povezivanje sjevera sa Podgoricom i gradovima
na primorju. Ovo će za posljedicu imati brži i kvalitetniji transport ljudi i roba što će imati
za krajnji rezultat rast privrede, odnosno ekonomski rast”, zaključuju iz Bemax-a.

Autoput je po saobraćajnoj klasifikaciji saobraćajnica najvišeg ranga. Brzina na autoputu je veća nego na magistralnim i regionalnim putevima što znači da su svi parametri u pogledu funkcionalnosti i bezbijednosti saobraćaja najvisočiji.


Emina Šahmanović

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Nikolić: Božovićevi postupci ga diskfalifikuju kao ambadasora, a karakterišu...

“Njegova bahatost u toj namjeri posebno je izražena nakon završetka parlamentarih izbora, kada je krenuo da u...

PEF podržao usvajanje i primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti

PEF predstavlja mrežu 60 nacionalnih pentekostalnih evangelističkih denominacija širom Evrope, sa sjedištem u Briselu.

Zakon o Skupštini usvojiti konsenzusom

On je rekao da je sveobuhvatna normativna uređenost funkcionisanja parlamenta svakako potrebna, ali da njegov značaj u...

U Budvi 500 aktivnih slučajeva: I dalje masovno organizovanje...

Aktuelno stanje posljedica je neozbiljnosti i neodgovornosti, ocjenjuje dr Milutinović. Problem je, dodaje, i to što se niko...

Kurc najavio dodatne restrikcije po isteku aktuelne blokade

Blokada u Austriji ukida se 7. decembra, ali još nije jasno šta će to značiti za zimsku...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare