Bjelica: UCG je dio nove etike Crne Gore, ekstremni teokrati intelektualne kvazi elite

Redovni profesor na Univerzitetu Crne Gore i bivši predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da ništa nije uradio nezakonito, niti počinio bilo kakvu zloupotrebu ili stekao nezakonit novac na račun UCG-a.

” Vjerujem da niko više nije u dilemi kako se na Univerzitetu Crne Gore obračunavaju sa neistomišljenicima. Na šta su sve spremni izvršioci scenariste i producenta svih ovih procesa, nezakonito ustoličenog rektora prof. dr Vladimira Božovića, nažalost se najboje ogleda u radu Etičkog odbora Univerziteta Crne Gore i njegovih tročlanih Vijeća. Bez obzira što u naručenim, fingiranim i unaprijed režiranim procesima, sa unaprijed donesenim presudama bez činjenica, izriču presude iako nema ni dokaza ni djela, pošli su i korak dalje. Sada su, dok pronađu ’’adekvatnu osobu’’ za ’’saradnju’’, kao najbolji vid obračuna sa prof. dr Duškom Bjelicom ipak riješili da to učine sami”, naveo je Bjelica u saopštenju za medije.

On je saopštio da je tročlano Vijeće Etičkog odbora odlučilo da povede novi postupak protiv njega zbog prijetnji. Podsjetio je da ga je prethodno Etički odbor bez ijednog dokaza osudilo “najtežom kaznom od osnivanja UCG za djelo koje ne postoji jer nema ni krivice ni djela”.

” To nije tačno, kao što nije tačno ništa što su napisali niti uradili od momenta kad su se počeli sastajati sa ciljem kako da osmisle unaprijed donešenu presudu. Navodi koji su iznijeti u Predlogui Službenoj zabilješci ne predstavljaju kršenje Etičkog kodeksa u smislu citiranih odredbi Etičkog kodeksa UCG, koje mi se stavljaju na teret”, naglasio je Bjelića.

Tako je, kako ističe, bilo i u svim prethodno montiranim procesima protiv njega.

” Zamislite, Vijeće Etičkog odbora, čiji je sastav od tri člana mijenja, dopunjavan, mijenjan predsjednik Vijeća podnosi prijavu da sam prijetio, ali opet bez dokaza i argumenata. Svjedoci su jedan drugom na njihovu ’’časnu riječ’’. Ja nikad nikome nijesam prijetio, to nije moj manir, pogotovu ne bih njima jer oni su potpisnici unaprijed donesene presude što je valjda svakome već jasno”, dodao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, svakom je jasno da bi Etički odbor UCG i njegova Vijeća mogla da se ukinu da on ne postoji “jer oni nemaju drugog posla, niti svrhu postojanja”.

” A zamislite ’’službenu zabilješku’’ ovih ’’časnika’’ koji kažu Bjelica je rekao: ’’Nemojte da mislite da vam prijetim, ali vas upozoravam da prilikom odlučivanja u ovom predmetu imate ovo u vidu i da se ne desi da neko sa strane utiče na vas’’. Toliko o Etičkom odboru Vladimira Božovića. Toliko o prekršaju Duška Bjelice i toliko o načinu organa UCG. Ako akademska zajednica na UCG od svih ‘’problema’’ ima prof. dr Duška Bjelicu kao ‘’etički’’ problem onda je to najsrećniji Univerzitet na planeti. Prije bih rekao da Univerzitet Crne Gore da pod ovim rukovodstvom dio nove etike Crne Gore – ekstremni teokrati intelektualne kvazi elite”, poručio je Bjelica.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Danas oblačno, uveče kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju, kratkotrajno će biti sunčanih perioda, prvenstveno na sjeveru.

Slavlje na ulicama Prištine, Kurti i Osmani čestitali Švajcarcima

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, u petak uveče proslavili su pobjedu Švajcarske nad...

Zimske bolesti disajnih organa: Evo koji su simptomi i...

Tokom pandemije kovida-19 smo se uvjerili koliki je značaj mjera lične higijene i pojačanog opreza u prevenciji...

Satelitski snimak pokazuje da je glavno groblje u Mariupolju...

Kompanija je objavila dva satelitska snimka groblja jedan pored drugog, jedan od 29. marta i drugi od...

Poznati svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru

Iz grupe H su ranije danas prošli Portugal i Južna Koreja, dok su plasman u osminu finala...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare