Borovinić-Bojović: Omikron veoma zarazan, očekujemo dosta oboljelih i u zdravstvu

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je omikron soj veoma zarazan, da je transmisija velika,ali dane postoje još podaci o značajnijem povećanju hospitalizacija. Dodaje da je veliki problem masovnost pozitivnosti, odnosno što veliki broj mora u izolaciju.

Mjere koje predložilo Ministarstvo zdravlja bile su veoma restriktivne, ali da su revidirane – navodi ona, objašnjavajući da je na to uticalo više razloga.

Gostujući na TVCG, Borovinić-Bojović napominje i da je teško donijeti pravu odluku.

Omikron izaziva blaže slike, i to znači da najveći pritisak očekujemo na DZ. Mi smo pripremili novi plan rada, formirali timove ljekara, povukli broj ljekara iz bolnica, koji su spremni da priteknu u pomoć. U bolnicama, u posljednjih nekoliko dana nemamo nekih promjena. Međutim pravu sliku moći ćemo da imamo za nekih 7-10 dana, te ćemo moći da potvrdimo da li izaziva veću hospitalizaciju ili ne – navodi Borovinić Bojović.

Ministarka je istakla da je očekivano da su ugostitelji i muzičari nezadovoljni novim mjerama, ističući da su one morale biti donešene.

Međutim, kada imate ovakve brojke, morate se rukovoditi onim što se zove očuvanje zdravlje. Zdravstveni sistem je već opterećen, da smo sve to dozvolili šta bi se desilo sa zdravstvenim sistemom? Omikron se jako brzo širi, očekujemo i da će među zdravstvenim radnicima biti dosta oboljelih – naglasila je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sergej Lavrov u Beogradu 7. juna

Prema pisanju tog portala, on će se u Beogradu sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Državljanin Belgije stradao na Komovima

Državljanin Belgije stradao je tokom planinarenja na Komovima, potvrđeno je portalu RTCG iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Književno veče “Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari” u Herceg Novom

Književno veče "Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari" biće održano večeras od 20 sati u Kući nobelovca Iva Andrića...

Da li je Vulin, koga je odavno trebalo proglasiti...

Informaciju da će Vulin boraviti u crnogorskoj prijestonici turizma osvanula je još juče na Twitter nalozima crnogorskih...

Demokrate: Šta će Abazoviću kriptovani telefon

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA, u kojem su kazali da su Demokrate postale...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare