Izvor:RTCG

Brnoviću i Pejoviću pritvor do 30 dana

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Dragoje Jović, odredio je pritvor do 30 dana Daliboru Brnoviću i Milutinu Pejoviću.

Pejović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a Brnović za stvaranje kriminalne organanizacije i krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Pritvor im je određen zbog, kako je saopšteno RTCG iz Višeg suda, opasnosti od uticaja na svjedoke. Kako saznaje Portal RTCG, Višem sudu nije stizao prijedlog da se odredi pritvor Elviru Adroviću.

Podsjećamo, u sklopu akcije sprečavanja krijumčarenja zaplijenjenih cigareta u pritvoru su zadržani Dalibor Brnović, direktor firme “Brnović trans”, ali i dvojica službenika Uprave prihoda i carina – Elvir Adrović, šef Komisije za uništavanje cigareta UPC i Milutin Pejović, vođa mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC.

Akcija razotkrivanja državnog šverca vođena je u strogoj tajnosti i trajala je duže od mjesec i to bez učešća crnogorske policije, a tri privredena, kako prenose mediji, ne znače kraj istrage koju su sproveli pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog tužilaštva, a na osnovu informacija Agencije za nacionalnu bezbjednost i britanskih obavještajaca.

O tome svjedoči i podatak da su u petak veče 1. oktobra nalozi za informativne razgovore dati policiji svega jedan sat prije nego su obavljena saslušanja.

Tridesetak dana ranije agenti SPO su, prema datim instrukcijama, iz dana u dan pratili poteze ljudi iz Uprave prihoda i carina, uključujući i direktora UPC Rada Miloševića i ekipu koju on kontroliše.

Kompletna operacija je kulminirala u četvrtak 29. septembra kada je organizovan transport koji je tajno sniman, da bi sljedećeg dana bile sklopljene kockice velike prevare koja je, najvjerovatnije, krenula iz Uprave prihoda i carina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Od penzije se teško živi, država da pomogne starima

Minimalna penzija u Crnoj Gori danas je nepunih 300 eura. Sve to ukazuje, kako kažu analitičari, da...

Bajden: Podrška Ukrajini će se nastaviti

"Želim da uvjerim američke saveznike, američki narod i narod Ukrajine da se mogu osloniti na našu podršku,...

Kosovo oduzima Radoičićevu vilu: Pretvoriće je u stanicu za...

Svećlja je rekao da je Radoičić vilu sagradio na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova i istakao da...

Adžić: Spremni smo za vanredne izbore, do njih će...

On je dodao i kako su spremni za lokalne izbore, te da će do vanrednih na državnom...

Velika Britanija šalje 200 vojnika koji će se priduržiti...

„Nakon zahteva vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu i odobrenja Sjevernoatlantskog saveta, Ujedinjeno Kraljevstvo će u narednim...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare