Ćalović Marković demantovala Adžića da su svi duvanski proizvodi evidentirani u Luci Bar

Rukovodilac Stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, Vanja Ćalović Marković saopštila je da nisu tačni navodi savjetnika potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, Filipa Adžića koji je rekao da su prilikom posljednje posjete Luci Bar evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi i da institucije sistema nastavljaju aktivno da se bave ovom problematikom.

“Nisu tačni navodi Filipa Adžića da su prilikom poslednje posjete Luci Bar potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, direktora Uprave prihoda i carina Aleksandara Damjanovića, šefa Sektora za borbu protiv kriminala Dejana Kneževića i šefice stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije Vanje Ćalović Marković, evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi”, ističe Ćalović Marković.

U toku te posjete, kaže on, dobili su informacije o načinu vođenja arhive i posjetili jedan od magacina u kome je skladištena veća količina cigareta.

“Tom prilikom utvrdili smo da ne postoji elektronska arhiva, da se podaci o uvozu i izvozu cigareta u Slobodnu zonu i dalje evidentiraju i čuvaju na neadekvatan način, a u našem prisustvu nije vršeno nikakvo popisivanje uskladištenih duvanskih proizvoda”, navela je u reagovanju Ćalović Marković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pred sudstvom veliki izazovi i problemi

Vučković je ukazujući na brojne probleme sa kojima se sudstvo suočava kazala da nezavisnost sudstva omogućava svima...

Predstavljen glavni projekat Skloništa za napuštene životinje

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati...

Svi preminuli mlađi od 40 godina bili nevakcinisani

Takođe, osam od deset hospitalizovanih pacijenata su oni koji nijesu imunizovani, saopštavaju iz Instituta.

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare