CANU i Udruženje pravnika obilježavaju 15 godina od donošenja Ustava

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) i Udruženje pravnika Crne Gore, u saradnji sa Skupštinom Crne Gore, prigodnim naučnim skupom, koji će se održati 20.oktobra, obilježiće 15 godina od donošenja Ustava Crne Gore.

Ustavotvorna Skupština Republike Crne Gore usvojila je 19. oktobra 2007. godine Ustav Crne Gore, koji je progašen 22. oktobra 2007. godine.

Učesnicima skupa će se obratiti predsjednica Skupštine Danijela Đurović, akademik Zoran Rašović – sekretar odjeljenja društvenih nauka CANU i prof. dr Branislav Radulović – predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.

U prilog ovom jubileju crnogorske ustavnosti referate na ovu temu imaće prof. dr Mladen Vukčević i prof. dr Milan Marković, profesori Ustavnog prava i raniji predsjednici Ustavnog suda Crne Gore.

Udruženje pravnika će izlaganja svih učesnika objaviti u posebnom izdanju „Pravnog zbornika“ koji će biti štampan povodom 90 godina od osnivanja najstarije asocijacije crnogorskih pravnika.

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti ranije je organizovala naučne skupove posvećene Ustavu Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine i temi „Ustavni patriotizam“, a Udruženje pravnika Crne Gore organizovalo je naučne skupove posvećene obilježavanju 110 godina parlamentarizma u Crnoj Gori (2016) i deceniji moderne crnogorske ustavnosti (2017).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Tramp ne želi da se vrati na Tviter

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik...

Snažan zemljotres 27 kilometara od Travnika

Jak zemljotres jačine 4,6 po Rihterovoj skali pogodio je jutros BiH. Dogodio se 27 kilometara sjeverozapadno od...

Stojanović: Nema bojazni da će Alimentacioni fond zaživjeti na...

Prema posljednjem presjeku, Centrima za socijalni rad dostavljen je 141 zahtjev za isplatu iz Alimentacionog fonda. Stojanović...

Rusi demantuju da napuštaju nuklearku u Zaporožju

"Mediji aktivno šire lažne informacije da Rusija navodno planira da se povuče iz Energodara i napusti nuklearku....

Pomoćnica ministra odbrane SAD dolazi u Crnu Goru, objavljeno...

„U Crnoj Gori, dr Valander će učestvovati na godišnjem sastanku ministara odbrane Američko-Jadranske povelje (A5) sa predstavnicima...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare